Norvegian, arestat la Moscova pentru acuzații de spionaj

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Arest
iStock

Justiţia rusă a plasat în detenţie un norvegian suspectat de spionaj, a anunţat marţi un tribunal, relatează AFP şi Reuters.

Tribunal Lefortovski din Moscova "a decis să îl plaseze în detenţie pe cetăţeanul norvegian Frode Berg, suspectat de spionaj în favoarea unui stat străin", a afirmat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a instanţei, Ekaterina Krasnova, precizând că decizia a fost luată la 6 decembrie, scrie Agerpres.

Frode Berg va rămâne în detenţie cel puţin până la 5 februarie, a adăugat ea, fără a oferi mai multe detalii.

Conform postului norvegian de televiziune TV2, Frode Berg, 62 de ani, este un pensionar care a lucrat în trecut pentru o agenţie guvernamentală norvegiană însărcinată cu monitorizarea respectării acordului de frontieră între Norvegia şi Rusia.

Media ruse au scris că el a fost arestat în timpul unei operaţiuni speciale a serviciilor ruse de securitate (FSB) la Moscova în momentul în care primea documente secrete privind flota rusă.

Aceste documente au fost furnizate de un cetăţean rus, care a fost la rândul său plasat în detenţie pentru înaltă trădare, conform aceleiaşi surse.

Acest caz survine în contextul în care Norvegia a acuzat în ultimele luni Rusia de tentativă de piraterie informatică şi de spionaj. Norvegia a iritat în acelaşi timp Moscova prin faptul că a autorizat desfăşurarea a circa 300 de militari americani pe teritoriul său, tensionând astfel relaţiile de vecinătate în general bune

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO