Norul de cenusa vulcanica a pus jumatate din Europa la pamant!

Dată publicare: 16-04-2010 00:00
Dată actualizare: 28-10-2012 19:10


Nor cenusa vulcanica Islanda

Peste 50% din traficul aerian european a fost si va fi in continuare anulat din cauza norului de cenusa vulcanica. Anuntul vine de la organizatia europeana pentru siguranta navigatiei aeriene, Eurocontrol, citat de Mediafax.

Eurocontrol mizeaza pe aproximativ 11.000 de zboruri in spatiul aerian european vineri, in timp ce intr-o zi normala se inregistreaza 28.000 de curse.

In ceea ce priveste traficul transatlantic, Eurocontrol a declarat ca din cele 300 de zboruri prevazute pentru vineri din America spre Europa, numai 100-120 de curse vor putea fi asigurate.

Norul de cenusa vulcanica venit din Islanda va continua sa incurce traficul aerian european "cel putin in urmatoarele 24 de ore", a avertizat Eurocontrol.

"Previziunile arata ca norul de cenusa vulcanica se deplaseaza in continuare catre estul si sud-estul Europei", subliniaza organizatia.

Spatiul aerian ramane inchis in Irlanda, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, nordul Frantei (inclusiv aeroporturile pariziene), unele parti din Germania (intre care Dusseldorf, Koln, Hamburg, Berlin si Frankfurt) si unele zone din Polonia, intre care Varsovia, a precizat Eurocontrol.

Sursa: Mediafax

Tags: zboruri, trafic,


VIDEO PROTVPLUS.RO