NATO si Rusia, in pragul unui razboi rece


Ultimul update: Marti 19 August 2008 19:43
Sursa: Pro TV
Data publicarii: Marti 19 August 2008 01:00
Categorie: Stiri externe

Tarile membre ale Aliantei Nord-Atlantice au suspendat toate exercitiile militare comune cu Moscova, prevazute pentru perioada urmatoare. Cel putin, pana cand Rusia isi va retrage, cu adevarat, trupele desfasurate in Georgia.

Ministrii de Externe ai tarilor NATO, reuniti de urgenta, au ajuns la o singura concluzie - "relatiile cu Rusia nu mai pot fi ca pana acum". Un mesaj deloc prietenos, adresat unei Rusii tot mai brutale.

Intre timp, rusii nu pierd nicio ocazie sa-si arate puterea in fata georgienilor. La Gori, teatrul celor mai crancene lupte intre rusi si georgieni, rusii nu par deloc sa se grabeasca sa plece.

Soldatii rusi nu permit sosirea in oras a ajutoarelor umanitare, nu le permit politistilor nostri sa-si reia activitatea si nici revenirea functionarilor publici in birouri.

In fine, astazi a aparut si un prim semn al destinderii. Georgienii si rusii au facut primul schimb de prizonieri de la inceputul ostilitatilor. Un gest de bunavointa, care nu are insa multe sanse sa aduca pacea curand in Caucaz.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO