Motivul pentru care premierul Australiei le-a interzis miniștrilor să aibă relații sexuale cu subalternii lor

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Barnaby Joyce, vicepremier Australia
Getty

Premierul australian Malcolm Turnbull a anunțat, joi, că interzice relațiile sexuale între miniștrii din Cabinetul său și subordonații lor. Decizia vine după ce vicepremierul său a devenit țintă a unui scandal, din cauza unei relații extraconjugale.

Vicepremierul Barnaby Joyce, un catolic care a pledat pentru „valorile de familie” și care este căsătorit de 24 de ani, va deveni tată în luna aprilie. Copilul, însă, este al fostei sale secretare, informează Reuters.

Într-o conferință de presă, Malcolm Turnbull a criticat relația celor doi, după ce Cabinetul său a ajuns în atenția publică din cauza scandalului în care este implicat vicepremierul său. Totodată, Turnbull a anunțat că a schimbat regulamentul intern, astfel că relațiie dintre oficialii guvernamentali și subalternii lor sunt interzise.

„Nu este acceptabil ca în 2018 un ministru să aibă relații sexuale cu cineva care lucrează pentru ei. Este o practică nesănătoasă la locul de muncă și toată lumea știe că așa ceva nu aduce nimic bun. Miniștrii, fie că sunt căsătoriți sau nu, trebuie să se asigure că nu vor avea relații sexuale cu subalternii lor. Dacă fac asta, încalcă standardele”, a spus șeful Executivului australian.

Totodată, el a precizat că interdicția va intra în vigoare chiar de joi, iar că Joyce va „fi nevoit să se gândească la propria poziție” ca lider al Partidului Național. Prim-ministrul Turnbull a mai anunțat că Joyce își va lua concediu o săptămână, astfel că nu va asigura interimatul în perioada în care premierul pleacă la Washington, unde se va întâlni cu președintele american Donald Trump.

În ultima săptămână, susținerea alegătorilor din zonele rurale pentru Joyce a scăzut considerabil, potrivit sondajelor – de la 63% la 43%. Dincolo de scandalul sexual, vicepremierul este vizat de acuzații că și-ar fi angajat fosta secretară de presă, Vikki Campion, în două poziții guvernamentale foarte bine plătite.

Totodată, el ar fi acceptat să trăiască în casa unui prieten bogat, fără să plătească chirie, ceea ce ar putea reprezenta o încălcare a unei reguli care le interzice demnitarilor să primească daruri.

„Multe persoane realizează că atunci când un mariaj se încheie nu este anormal ca cei apropiați să își ofere susținerea. Dl. Maguire m-a contactat și mi-a zis că trăiesc doar cu o valiză și că vrea să mă ajute, iar eu i-am acceptat oferta și m-am oferit să plătesc”, a spus oficialul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO