Motivatia autorului masacrului de la Sandy Hook: Voia sa ucida mai multi oameni decat Anders Breivik

Ultima actualizare: 22-02-2013 00:53
Adam Lanza

Surse din cadrul fortelor de ordine afirma ca Adam Lanza, presupusul autor al masacrului de la Newtown, a fost motivat de jocuri video violente si de dorinta de a ucide mai multe persoane decat Anders Breivik, cu care se considera in competitie directa.

Potrivit postului, Adam Lanza se considera in competitie directa cu Anders Breivik, condamnat pentru uciderea a 77 de persoane in iulie 2011, in Norvegia.

Acesta a ucis opt persoane intr-un atac cu bomba in centrul capitalei Oslo, dupa care s-a dus pe Insula Utoya, unde a ucis alte 69 de persoane, majoritatea tineri care participau la o tabara de vara.

Doi oficiali informati in legatura cu investigatia asupra masacrului comis la Newtown (Connecticut) afirma ca Lanza vrea sa depaseasca acest bilant si a atacat Scoala primara Sandy Hook, considerand-o drept o "tinta usoara" cu "cel mai mare grup de persoane".

Probele arata, potrivit surselor citate de CBS, ca Lanza ar fi actionat tot potrivit unor fantezii legate de jocuri video atunci cand a ucis 20 de copii si sase femei la scoala.

Pentru Lanza, aceste morti reprezentau, aparent, un fel de "scor".

Insa atacul a incetat mai repede decat planuia el. Spre deosebire de Breivik, care s-a predat, Lanza s-a sinucis in timp ce politia se apropia.

De asemenea, inainte sa se sinucida, acesta a tras focuri de arma in directia politistilor, in parcarea scolii.

Oficialii nu au dezvaluit ce i-a condus la aceasta concluzie, insa sursele citate afirma ca investigatorii au descoperit probe potrivit carora Lanza era obsedat de Breivik.

Ei au recuperat totodata jocuri din subsolul locuintei acestuia. Potrivit unor surse, Lanza a petrecut mult timp, singur, in subsol, unde si-a amenajat o camera in acest scop, acoperind ferestrele si perfectionandu-si tirul.

De asemenea, el a efectuat vizite multiple la poligoane de tir impreuna cu mama sa, Nancy Lanza, unde au tras cu arme reale.

Trei pusti, toate inregistrate pe numele lui Nancy Lanza au fost utilizate in masacrul de la Sandy Hook. Lanza a utilizat o a patra arma pentru a-si ucide mama, inainte sa atace scoala.

Locotenentul Paul Vance din cadrul politiei statului Connecticut a declarat pentru CBS News ca investigatia asupra motivatiei atacului armat de la Newtown nu a fost finalizata, subliniind ca orice afirmatie despre intentia atacatorului reprezinta o speculatie.

Adam Lanza, in varsta de 20 de ani, si-a omorat mama, dupa care a mers la o scoala elementara din Newtown si a impuscat mortal 26 de persoane, inclusiv 20 de copii, apoi s-a sinucis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO