Momentul în care un deputat e împușcat pe stradă, în plină zi: "Au fost ciuruiți"


Ultimul update: Vineri 10 Mai 2019 09:58
Data publicarii: Joi 09 Mai 2019 19:58
Categorie: Stiri externe

Un deputat argentinian, Hector Olivares, din cadrul coaliţiei guvernamentale Cambiemos, a fost grav rănit într-un atac armat comis joi în apropierea parlamentului din Buenos Aires iar un funcţionar care îl însoţea a fost ucis.

"Au fost ciuruiţi de gloanţe, actul a fost premeditat", a declarat deputatul José Cano pentru canalul TN.

Marcelo Yadon, în vârstă de 58 de ani, un oficial al provinciei La Rioja (nord-vest), a murit în atac, a precizat José Cano, scrie Agerpres.

Hector Olivares, 61 de ani, deputat în aceeaşi provincie şi de asemenea rănit de focurile de armă, a fost transportat la spitalul Ramos Mejia din Buenos Aires în stare gravă, potrivit serviciului de urgenţe medicale din capitala argentiniană (SAME).

Momentul în care cei doi au fost împușcați a fost susprins de camerele de supraveghere din zonă.

Focuri de armă au fost trase dintr-o maşină de către doi bărbaţi care se aflau în piaţa situată în apropierea parlamentului.

''Potrivit informaţiilor de care dispunem, maşina în care se aflau agresorii a staţionat timp de o jumătate de oră şi îi aştepta deoarece el (Olivares) obişnuia să meargă la plimbare în fiecare zi în compania lui Yadon'', a explicat Cano, un lider al UCR (Uniunea civică radicală).

Acesta este un eveniment fără precedent în Argentina care survine în momentul în care începe campania electorală înaintea alegerilor prezidenţiale din 27 octombrie.

Conform primelor elemente ale anchetei, nu există nicio îndoială că este vorba de un act premeditat şi nu un fapt legat de insecuritate. Agresorii au tras aproximativ 12 gloanţe.

"Este un act mafiot în mod clar. Starea de sănătate a lui Hector este delicată ", a declarat Gustavo Galvan, un alt deputat UCR din La Rioja. Acesta, rudă a deputatului rănit, a declarat pentru TN că Hector Olivares nu i-a spus că primise ameninţări.

Oficialul lucra la o lege anti-huliganism, care vizează eradicarea violenţei în fotbalul din Argentina unde majoritatea cluburilor au legături cu grupuri de susţinători ai mafiei.

Secretarul pentru securitate al oraşului Buenos Aires, Marcelo D'Alessandro, a declarat că este vorba de un ''atentat'' şi că poliţia a analizat imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a-i găsi pe atacatorii care au fugit de la faţa locului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO