Momentul în care o familie e împușcată de militari cu 80 de gloanțe, din greșeală


Ultimul update: Marti 09 Aprilie 2019 18:34
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2019 18:20
Categorie: Stiri externe
Familie din Brazilia, impuscata cu 80 de gloanțe de militari

Zece militari brazilieni au fost arestați după ce au tras peste 80 de gloanțe într-o mașină în care se afla o familie ce mergea la petrecerea organizată cu ocazia nașterii unui copil.

Incidentul s-a petrecut duminică după-amiază, când Evaldo dos Santos Rosa, un muzician de 51 de ani, își conducea familia, soția, fiul de 7 ani și fiica de 13 ani, dar și tatăl soției sale, la petrecerea ce urma să aibă loc într-un cartier din Guadalupe.

O patrulă a armatei a deschis focul asupra mașinii în care se aflau cele cinci persoane, trăgând peste 80 de gloanțe.

Muzicianul de 51 de ani a murit pe loc, în timp ce tatăl soției și un alt trecător au fost răniți.

Printr-o minune, femeia și cei doi copii aflați în mașină au scăpat nevătămați.

Detectivul Leonardo Salgado, care a examinat locul incidentului, a declarat, pentru The Guardian, că soldații au confundat mașina familiei cu un alt autoturism alb, ce fusese furat în zonă.

“Ei nu au cerut șoferului să oprească, au început să tragă în mod nejustificat, în mod inexplicabil. Numai un miracol a făcut ca această tragedie să nu fie mai teribilă”, a declarat detectivul.

Oficialii armatei au susținut, inițial, că patrula ar fi fost atacată de răufăcători, însă, luni, și-au schimbat poziția și au anunțat că din cauza "unor neconcordanțe între faptele raportate inițial și alte informații obținute ulterior, 10 dintre cei 12 militari implicați în incident au fost arestați, sub acuzația că nu au respectat ordinele primite".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO