Miracol! La 10 ani, a supravietuit atacului unei meduze ucigase! VIDEO


Ultimul update: Joi 25 Octombrie 2012 05:30
Data publicarii: Miercuri 28 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
intepatura meduza

Rachael Shardlow, o fetita din Australia, este prima persoana care scapa cu viata in urma atacului uneia dintre cele mai veninoase creaturi de pe Terra, meduza ucigasa.

Rachel a fost intepata de meduza, in timp ce inota in raul Calliope, din Queensland.

Fratele sau, de 13 ani, a reusit sa o traga la mal, in vreme ce fata ii spunea ca nu mai poate vedea sau respira. La scurt timp dupa aceea, a lesinat, in timp ce tentaculele meduzei inca mai erau lipite de piciorul ei.

Cu toate acestea, copila a reusit sa supravietuiasca.

Cazul lui Rachel a ajuns pana la urechile profesorilor universitari care spun ca in intreaga literatura studiata pana acum nu au mai intalnit vreun om care sa fi scapat viu in urma unui astfel de atac.

 "Cand am vazut prima data fotografiile cu ranile de pe piciorul micutei, pur si simplu am spus ca, sincer vorbind, copilul asta trebuia sa fie mort. Adica, sunt ingrozitoare!", spune Jamie Seymour, profesor de zoologie si ecologie tropicala la Universitatea James Cook. El a adaugat ca este cu atat mai ciudat, cu cat atacul a fost violent, iar fata nu a fost atinsa doar de un tentacul al meduzei, ci de mai multe.

Seymor a mai spus ca, din punct de vedere stiintific, este interesat de vazut cat timp ii va lua lui Rachel pentru a se recupera complet si daca vor fi efecte pe termen lung.

Intre timp, tatal fetei spune ca Rachel are uneori usoare pierderi de memorie, cum ar fi, de exemplu, ca se duce la scoala cu bicicleta si o uita pe drum. Cea mai mare temere a parintilor a fost ca nu cumva creierul copilei sa fi suferit leziuni majore, dar rezultatele testelor facute pana acum arata ca totul este in regula.

In urma acestui incident, familia lui Rachel a tras un semnal de alarma pentru ca autoritatile sa puna indicatoare in Queensland prin care sa informeze asupra pericolului meduzelor.
 

 

Sursa: Pro TV

Tags: accidente, animale,

La 60 de ani s-a luptat cu un rechin si a supravietuit!
Veninul de scorpion, leac impotriva cancerului
VIDEO PROTVPLUS.RO