Miracol in Haiti! Doi copii au fost scosi vii de sub daramaturi!

Ultima actualizare: 01-08-2012 02:59

In Haiti, exista si miracole, in mijlocul disperarii. Doi copii au fost scosi vii de sub mormanele de moloz. Pe de alta parte, pentru ca securitatea pe strazi pune probleme tot mai mari, Washingtonul a decis sa mai trimita 4.000 de militari.

 

Ramas faca acte in urma cutremurului, romanul Emanuel Petrutz, angajat al unei companii de telefonie, a fost evacuat in Republica Dominicana, dupa demersurile facute de ministerul nostru de Externe.

Noi imagini, obtinute in exclusivitate de postul CNN, ilustreaza - mai convingator decat orice relatare - violenta cu care s-a cutremurat pamantul in Haiti, pe 12 ianuarie.

Intr-o alta inregistrare vedem cum clientii unei patiserii din Port-au-Prince se napustesc panicati in strada. Masinile se zgaltaie, in timp ce cladirile de peste drum se prabusesc.

Cand putini mai sperau ca inca respira cineva sub daramaturi, o fetita de 10 ani si un baietel de 8 ani au fost scosi dintr-o cladire distrusa, de o echipa de pompieri new-yorkezi. Erau deshidratati si speriati, dar in viata si fara rani serioase.

Greul abia incepe, pentru ca nici voluntarii din echipele medicale nu vor ramane la infinit in Haiti.

Mormane uriase de moloz sunt tot ce a mai ramas din universitatea de la Port-au-Prince. Probabil 3.000 de studenti si profesori au pierit numai acolo.

Intre timp, in orasul-ruina, continua jafurile si incaierarile pentru provizii.

In mijlocul unei situatii apocaliptice, un barbat si-a regasit zambetul cand medicii straini i-au ajutat sotia sa aduca pe lume primul lor copil. Viata continua in ciuda tuturor oprelistilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO