Ministrul Juppe: Cateva tari arabe, gata sa intervina militar in Libia

Ultima actualizare: 09-05-2012 06:26
Alain Juppe

Ministrul francez al afacerilor externe, Alain Juppe, a scris astazi pe blogul sau ca "mai multe tari arabe" sunt pregatite pentru "o participare efectiva" la o operatiune militara in Libia. El sustine ca "nu este inca prea tarziu" pentru a interveni.

 

"Numai amenintarea cu folosirea fortei il poate opri pe Ghaddafi. Liderul libian a rasturnat balanta bombardand, cu cele cateva zeci de avioane si elicoptere de care dispune, pozitiile opozantilor", a scris seful diplomatiei franceze, citat de Mediafax.

Ministrul Alain Juppe afirma, in continuare, ca fortele pro-Ghaddafi poti fi neutralizate prin "atacuri punctuale" ale Frantei si Marii Britanii.

"Cu doua conditii: obtinerea unui mandat de la Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite, singura sursa de drept international in materie de folosire a fortei; actionarea nu numai cu sprijinul, ci si cu participarea efectiva a unor tari arabe. Aceasta a doua conditie este pe cale de a fi indeplinita: mai multe tari arabe ne-au asigurat ca ar participa", a adaugat el.

Presedintele Nicolas Sarkozy a fost recent criticat de opinia publica internationala dupa ce a afirmat ca Franta doreste o interventie armata in Libia, pentru a pune capat regimului Muammar Ghaddafi.

Sarkozy, facut praf de presa, dupa cearta cu Basescu pe tema Libiei

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO