Ministrul francez de Interne critica "delincventa comisa de romani" in Franta: "deosebit de cruda"

Dată publicare: 03-10-2011 07:21
Dată actualizare: 28-10-2012 04:15


Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a criticat din nou Romania, care este vinovata, in opinia sa, pentru infractionalitatile comise in Franta.

De aceasta data, Claude Gueant a spus ca delicventa romaneasca este "deosebit de cruda, deoarece utilizeaza mult copiii". Pe de alta parte, el a tinut sa precizeze faptul ca nu stigmatizeaza romii, relateaza AFP.

"La Paris, si nu numai la Paris din pacate, avem de cativa ani, si chiar si anul acesta, o recrudescenta foarte importanta a delincventei comise de romani. E o delincventa care este de altfel deosebit de cruda deoarece utilizeaza mult copiii", a declarat ministrul francez de Interne pentru postul BFMTV.

"Ma aflam la Strasbourg saptamana trecuta, am aflat ceva ce nu stiam: familiile vand fete tinere cu 120.000 de euro pentru un an, pentru a se consacra furtului. Ele trebuie sa ramburseze cei 120.000 de euro in cursul anului", a mai spus ministrul.

"Nu am pronuntat niciodata cuvantul rom. Vorbesc despre romani pentru ca exista un numar de subiecte care trebuie explicate", s-a aparat Claude Gueant.

"Exista probleme, trebuie desemnate corect pentru a le putea trata. Cum vreti sa vorbesc cu o tara de unde sunt originari delincventii, pentru a organiza lupta impotriva retelelor, confiscarea bunurilor sefilor de retea, daca nu spun nationalitatea acestor delincventi?", a subliniat el.

Gueant a lansat la inceputul lui septembrie o ofensiva impotriva "delincventei romane", precizand ca romanii reprezinta o persoana din zece deferite justitiei la Paris. El a pledat pentru "revenirea in tara" a autorilor de infractiuni, inclusiv a minorilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO