De "sfarsitul lumii", 5.000 de oameni au sarbatorit Solstitiul de Iarna la Stonehenge

Ultima actualizare: 25-12-2012 00:40

Au privit rasaritul si apusul langa pietrele stravechi si s-au bucurat ca zilele incep din nou sa creasca, iar noptile sa scada.

Cu un cor de rugaciuni pagane, asa au salutat cei adunati intre pietrele de la Stonehenge primele raze ale Soarelui. Ca in fiecare an, multimea pestrita, din care n-au lipsit oamenii imbracati in druizi, zeitati celtice sau chiar... pirati, a meditat si s-a rugat pentru pace in lume.

Folosite pentru tot soiul de ritualuri in urma cu 4.000 de ani, pietrele de la Stonehenge au inceput sa-i atraga pe adeptii New Age la inceputul secolului trecut. Aici, printre... ''initiati'', nimeni nu se astepta ca ieri sa se produca intr-adevar Apocalipsa, asa cum au prezis mayasii.

''Oamenii au interpretat gresit, crezand ca va fi sfarsitul lumii. E inceputul unei noi ere, o perioada de pace si liniste'', a declarat unul dintre participanti.

Si totusi, sfarsitul calendarului mayas a atras la Stonehenge de cinci ori mai multi vizitatori decat anul trecut. Solstitiul de Iarna este singura zi din an cand autoritatile britanice permit accesul vizitatorilor in interiorul ansamblului de la Stonehenge.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO