Concluziile anchetei in cazul Michael Schumacher. "Fostul pilot se afla intr-o zona nemarcata"

×
Codul embed a fost copiat

Anchetatorii au prezentat, miercuri, concluziile investigatiei privind modul in care s-a accidentat fostul pilot Michael Schumacher, explicand ca acesta se afla intr-o zona nemarcata, "teritoriu virgin".

MIERCURI, 8 ianuarie

UPDATE 12:25  De asemenea, anchetatorii au ajuns la concluzia ca pista pe care schiase fostul pilot, inainte de a devia de la traseu, era corect marcata si semnalizata.

Acestia urmeaza sa predea imaginile video filmate de camera de pe casca germanului unor specialisti, in scopul examinarii acestora.

Marti, 7 ianuarie

Citește și
Michael Schumacher
Un jurnalist deghizat in preot a incercat sa intre in camera de spital a lui Schumacher
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Un martor german afirma ca l-a filmat intamplator pe Michael Schumacher, care schia in momentul accidentului cu viteza moderata, scrie publicatia Der Spiegel, citata de AFP.

Camera fixata pe casca lui Michael Schumacher functiona in momentul accidentului fostului pilot, iar imaginile captate pot fi folosite in ancheta, au anuntat, marti, surse din cadrul autoritatilor franceze care instrumenteaza acest caz, citate de AFP.

"Este un document important", a adaugat sursa mentionata. Aceasta camera, despre existenta careia s-a aflat vineri, la cinci zile de la accident, a fost oferita anchetatorilor de familia fostului pilot, aflat in coma indusa la spitalul din Grenoble.

Luni seara, un apropiat al lui Michael Schumacher a afirmat ca starea acestuia "s-a ameliorat usor". Tot luni, spitalul din Grenoble anuntase ca starea de sanatate a pilotului german este considerata tot "stabila", dar "critica" de catre echipa medicala.

Corinna Schumacher, sotia lui Michael, a solicitat, marti, presei, sa permita medicilor sa lucreze in liniste, sa plece de la clinica din Grenoble si sa-i lase familia in pace.

Miercuri, Parchetul din Albertville si anchetatorii vor sustine o conferinta de presa referitoare la circumstantele accidentului lui Schumacher.

Luni, 6 ianuarie

Starea de sanatate a pilotului german Michael Schumacher "s-a ameliorat usor", a anuntat, luni, un apropiat al septuplului campion mondial al Formula 1, informeaza AFP.

Potrivit medicilor de la spitalul din Grenoble, starea lui Schumacher arata "usoare semne de imbunatatire", a precizat acest apropiat pentru agentia Sid, adaugand ca totusi starea pilotului este critica.

Tot luni, spitalul din Grenoble anuntase ca starea de sanatate a germanului Michael Schumacher este considerata tot "stabila", dar "critica" de catre echipa medicala.

"Starea clinica a lui Michael Schumacher este stabila si el este sub tratament. Totusi, echipa medicala continua sa aprecieze ca situatia sa este critica. Apropiatii pacientului ne solicita sa nu oferim detalii despre tratamentul lui, iar din aceasta cauza nu intentionam sa sustinem o noua conferinta de presa, nici sa difuzam vreun comunicat scris in viitorul apropiat", se arata in comunicat dat publicitatii la opt zile dupa accidentul fostului pilot.

Michael Schumacher, de sapte ori campion mondial, a fost ranit grav intr-un accident de schi, la 29 decembrie, in statiunea franceza Meribel. Germanul a fost operat pana acum de doua ori.

Duminica, 5 ianuarie

10:40 Un steward de 35 de ani, din Essen, sustine ca l-a surprins pe Schumacher in timp ce-si filma prietena cu telefonul mobil, la cativa metri de locul accidentului. Potrivit acestui martor, care a contactat vineri publicatia germana, acest schior, care in opinia lui este Schumacher, avansa cu o viteza maxima de 20 km/h.

Imaginile oferite de martor arata in plan secund un schior care avanseaza pe o portiune situata intre doua piste si apoi cade. Acest martor intentioneaza sa trimita imaginile la Parchetul din Albertville, care ancheteaza accidentul.

Contactat de AFP, procurorul din Albertville a declarat ca este interesat de aceasta marturie, insa nu a oferit alte detalii ale anchetei in curs.

Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost ranit grav intr-un accident de schi, la 29 decembrie, in statiunea franceza Meribel. Germanul a fost operat pana acum de doua ori. Schumacher este in coma indusa, suferind de leziuni craniene.

07:00 In acelasi mesaj, se arata ca publicul nu trebuie sa aiba incredere in informatii venite din alte surse, facand referire la anuntul facut de prietenul lui Schumi, fostul pilot de Formula 1 Philippe Streiff (Filip Shtraif).

Acesta si-a asumat responsabilitatea de a potoli nerabdarea lumii intregi... spunand ca Schumi se afla in afara oricarui pericol, desi deocamdata situatia nu s-a clarificat.

Edemul pilotului s-a resorbit dupa a doua operatie. Schumacher se afla intr-o coma indusa la spitalul din Grenoble, dupa ce in urma cu o saptamana a suferit un grav accident la ski.

Camera de pe casca fostului pilot de Formula 1 a fost predata autoritatilor de catre familia acestuia. Urmeaza ca o echipa de investigatori sa studieze filmarile, desi deocamdata nu este clar daca in momentul accidentului camera filma.

Sambata, 4 ianuarie

Vin, in sfarsit, vesti bune de la spitalul din Grenoble unde Michael Schumacher este internat de aproape o saptamana in coma indusa. Viata lui nu mai este in pericol, desi fostul pilot e in continuare in stare grava.

Sotia lui Michael Schumacher, Corinna, tatal lui, Rolf, si fratele, Ralf, au sosit sambata dimineata la spital. Au pasit prin fata jurnalistilor fara a face vreun comentariu. Dupa cateva ore, purtatorul de cuvant al familiei a rupt tacerea, anuntand ca Schumi este in continuare in stare critica, insa stabila.

 In acelasi mesaj, se arata ca publicul nu trebuie sa se increada in informatii venite din alte surse, cu referire la anuntul facut de prietenul lui Schumacher, fostul pilot de Formula 1 Philippe Streiff. Acesta si-a asumat ieri sarcina de a potoli nerabdarea presei si a lumii intregi.

Gerard Saillant, seful unui prestigios institut de neurologie, l-a operat pe Michael Schumacher si dupa accidentul din 1999, iar de atunci au ramas prieteni.

''Edemul s-a resorbit dupa a doua operatie. Gerard Saillant mi-a spus ca e in continuare in stare grava, dar viata lui nu mai e in pericol, din fericire'', a precizat Streiff.

Streiff, el insusi paralizat in urma un accident suferit in 1989, spera ca Schumacher nu va ramane cu sechele.

Vineri seara, dupa lasarea intunericului, fanii lui Schumacher i-au proiectat un mesaj pe fatada spitalului. ''Fii puternic, continua sa lupti'', i-au urat ei fostului pilot, care vineri a implinit 45 de ani.

La spitalul din Grenoble a ajuns si o echipa de anchetatori, pentru a sta de vorba cu fiul lui Michael, despre care s-a spus ca ar fi fost cu el in momentul accidentului. Anchetatorii au luat cu ei si camera de filmat pe care Schumacher o avea pe casca. Nu e clar daca imaginile se pot recupera, din moment ce casca s-a deteriorat in momentul impactului.

 

Vineri, 3 ianuarie

ORA 21:30  Familia lui Michael Schumacher a postat un nou mesaj pe site-ul fostului pilot de Formula 1, vineri, cand germanul a implinit 45 de ani, precizand ca este coplesita si impresionata "pana la lacrimi" de manifestarile de simpatie ale fanilor din fata spitalului din Grenoble.

"Suntem coplesiti! Incredibilele manifestari de simpatie ale fanilor Ferrari, din fata spitalului, ne-au coplesit si miscat pana la lacrimi. Le suntem recunoscatori pentru asta si pentru toate urarile calduroase de insanatosire grabnica pentru Michael, venite din intreaga lume", este mesajul familiei lui Schumacher.

Tot vineri, ledauphine.com a notat ca in momentul accidentului Schumacher avea o camera pe casca, insa nu se stie daca aceasta functiona si daca eventualele imagini se afla in posesia anchetatorilor, parchetul din Albertville refuzand sa faca precizari in acest sens. La scurt timp dupa aparitia acestei informatii, surse din cadrul anchetatorilor au declarat pentru AFP ca anchetatorii sunt in posesia camerei care era fixata pe casca lui Schumacher.

Campionul ii are mereu alaturi pe sotia sa, Corina, si pe cei doi copii, de 16 si 14 ani. Joi seara au venit la spital si tatal sau, Rolf, si fratele Ralph, si el pilot de Formula 1.

Medicii francezi n-au facut joi niciun anunt in privinta starii de sanatate a lui Michael Scumacher, calificata, miercuri, drept "stabila", dar in continuare "critica".

Reprezentanta fostului pilot de Formula 1 a spus ca Michael Schumacher nu schia impreuna cu fiul sau, in afara pistei, asa cum se stia pana cum. Era cu un grup de prieteni si, exact inainte de accident, s-ar fi oprit ca sa ajute pe cineva care cazuse.

Procurorii francezi au deschis o ancheta, sa vada daca nu cumva conducerea statiunii este responsabila. Salvatorii spun insa ca zona dintre piste era clar semnalizata.

Stratul de zapada este insa inselator, pentru ca pare mai mare decat e in realitate. O jurnalista CNN a refacut, pe schiuri, traseul pe care s-a produs accidentul: "Toata zona asta este plina de damburi, acoperita cu gheata pe alocuri si accidentata. Nu e tocmai o coborare usoara", a declarat aceasta.

Joi, 2 ianuarie

ora 19:00 Echipa Ferrari a anuntat, pe pagina sa de Facebook, ca va organiza, vineri, cand Michael Schumacher va implini 45 de ani, "o manifestatie in tacere si cu respect" pentru fostul pilot, la spitalul din Grenoble in care este internat germanul.

"In aceste zile dificile si cu ocazia zilei sale de nastere, cluburile Ferrari vor sa isi arate sustinerea fata de Michael Schumacher, organizand maine o manifestatie in tacere si cu respect, in culoarea rosie, la Centrul Medical Universitar din Grenoble", se arata in anuntul Ferrari.

ora 16:32 Familia lui Michael Schumacher a postat, joi, un mesaj pe site-ul oficial al fostului pilot de Formula 1, in care multumeste celor care au trimis mesaje de sustinere si precizeaza ca germanul este "un luptator si nu se va da batut".

"Va multumim pentru sustinere. Dupa accidentul de schi al lui Michael, am vrea sa multumim oamenilor din intreaga lume care si-au exprimat afectiunea si au transmis urari de insanatosire grabnica. Ei ne ajuta foarte mult. Stim cu totii ca Michael este un luptator si nu se va da batut. Multumim", se arata in mesajul familiei germanului.

Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost ranit grav intr-un accident de schi, duminica, in statiunea Meribel. Germanul a fost operat pana acum de doua ori.

Schumacher este in coma indusa, suferind de leziuni craniene, iar miercuri atasatul sau de presa, Sabine Kehm, a anuntat ca starea germanului este stabila. Schumacher va implini vineri 45 de ani.

ora 13:00 Corinna Schumacher, nevasta campionului mondial de Formula 1, a fost fotografiata, ajungand joi, la spitalul din Grenoble, unde sotul ei se afla internat pentru a 4 zi, in urma accidentului de duminica. Vizibil ingrijorata de starea de sanatatea a sotului ei, cu care e casatorita de 18 ani, Corinna incearca sa ramana puternica in aceste momente, a declarat managerul sportivului.

ora 09:00 Cotidianul german Bild a publicat joi detalii ale accidentului lui Michael Schumacher, petrecut in urma cu 4 zile, in statiunea franceza Meribel. Jurnalistii nemti au notat ca fostul pilot de Formula 1 a incercat sa ajute un copil din grupul de prieteni cu care iesise la schi. Fata unui prieten a cazut, iar Schumacher a parasit partia intrand in zona neamenajata pentru a o ajuta.


O noua imagine de la locul accidentului, realizata de un turist, din teleski, a fost publicata de nemti. Cotidianul german a speculat ca fostul campion mondial ar fi avut o problema la unul dintre schiuri care i-ar fi dat batai de cap inainte de accident. Conform sursei citate, politia franceza care se ocupa de investigatie a ridicat schiurile inchiriate de sportiv,  pentru cercetari.

ora 08:00 Procurorul din Albertville care se ocupa de ancheta in cazul accidentului lui Michael Schumacher, petrecut duminica dimineata in statiunea franceza Meribel, a declarat presei ca investigatiile inca se deruleaza, sustine ledauphine.com.

"Unele pietre erau vizibile, altele nu. Singurul lucru pe care il putem spune e ca Michael Schumacher a fost dezechilibrat de una dintre ele inainte de cazatura" a asigurat Patrick Quincy.

Managerul si purtatorul de cuvant al sportivului, Sabine Kehm, a declarat marti ca Schumacher nu schia cu viteza.

Cronologia evenimentelor din 1 ianuarie 2014

ora 12:00 Managerul lui Schumacher a dezvaluit in fata presei stranse la spitalul din Grenoble ca pilotul german s-a accidentat atunci cand se pregatea sa se opreasca pentru a ajuta un prieten.

Un paramedic ce a participat la operatiunea de salvare a sportivului a precizat ca acesta a fost catapultat intr-o formatiune de 3 pietre, relateaza Daily Mail.

ora 11:00  Sabine Kehm a declarat ca situatia pilotului a fost stabila in cursul noptii de marti spre miercuri si in aceasta dimineata, adaugand ca aceasta este o veste buna, informeaza AFP.

"Starea de sanatate a lui Michael Schumacher este stabila. Nu va avea loc o conferinta de presa decat in momentul in care vor fi modificari in starea sa de sanatate. Situatia ramane critica, familia a petrecut noaptea alaturi de el, la spital" a declarat miercuri managera sportivului - Sabine Kehm.

Cronologia evenimentelor din 31 decembrie, 2013

ora 18:00 Accidentul la schi suferit de Michael Schumacher a fost cauzat de o "inlantuire de circumstante nefericite" si nici intr-un caz de viteza excesiva a fostului pilot german, a declarat, marti, atasatul de presa Sabine Kehm la Grenoble, informeaza AFP. "Casca lui s-a spart. Dar asta nu inseamna ca Michael schia cu viteza. S-a lovit de o piatra la un viraj. A fost o inlantuire de circumstante nefericite. El a facut o manevra normala pentru un viraj", a declarat Sabine Kehm, care a precizat ca accidentul s-ar fi putut produce si la "10 km/h". Sabine Kehm a mai spus ca Michael Schumacher nu era doar cu fiul sau cand s-a produs accidentul, ci cu un "mic de grup de prieteni".

ora 17:50 Un jurnalist deghizat in preot a incercat, fara succes, sa patrunda in camera in care se afla fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, in spitalul din Grenoble, informeaza presa germana, citata de The Guardian.

Potrivit sursei citate, atasatul de presa al lui Schumacher, Sabine Kehm, a declarat pentru Die Welt ca un astfel de incident a avut loc.

"Se pare ca un jurnalist imbracat ca un preot a incercat sa intre in camera lui Michael. Nu mi-as fi imaginat vreodata ca se poate intampla asa ceva", a spus Kehm.

Dupa ce s-a descoperit ca barbatul nu era un preot, el a fost escortat in afara spitalului.

ora 12:20 "Schumacher ramane in hipotermie terapeutica si este tot in coma indusa", au mai spus medicii de la spitalul din Grenoble, care au mentionat ca exista "suisuri si coborasuri" in starea germanului, dar el este mai bine ca luni.

ora 12:10 "Sunt semne ale unei usoare ameliorari. O a doua tomografie a permis sa efectuam o noua interventie chirurgicala noaptea trecuta. Nu putem insa da asigurari ca este in afara pericolului. Sunt indicii care ne permit sa spunem ca situatia este mai bine controlata decat ieri" au declarat medicii.

ora 12:00 "Schumacher a fost operat a doua oara noaptea trecuta pentru ca sa-i eliberam presiunea intracraniana" au declarat medicii de la spitalul din Grenoble, la o conferinta de presa.

ora 09:00 Casca pe care o purta Michael Schumacher s-ar fi rupt in doua in momentul impactului, a declarat o sursa medicala, relateaza ledauphine.com. "Casca s-a rupt in doua, era mult sange in jur cand am ajuns la el" a povestit pentru Bild, una dintre persoanele care i-au sarit in ajutor fostului pilot. Medicii francezi au explicat luni ca fara casca, sportivul nu ar fi supravietuit imediat impactului.

ora 08:40 Spitalul din Grenoble a anuntat ca astazi va oferi un nou buletin medical in legatura cu starea de sanatate a lui Michael Schumacher.

ora 08:30  Publicatia franceza L'Equipe a publicat astazi, pe prima pagina, un mesaj emotionant pentru Michael Schumacher. "Nu ne parasi" ii cer francezii campionului mondial.

ora 08:00 Autoritatile franceze i-au rugat pe fanii lui Schumacher, dar si pe jurnalistii internationali, stransi in fata clinicii din Grenoble, sa elibereze zona. Dispozitivul de securitate a fost intarit in jurul unitatii medicale.

ora 07:00 Site-ul www.ledauphine.com publica un video cu primele imagini ce arata operatiunea de salvare a lui Michael Schumacher de catre medicii sositi la locul accidentului.  Un martor, Jérôme Delmau, a putut sa filmeze, elicopterul care l-a dus la spital pe Michael Schumacher, la 5 minute dupa ce s-a accidentat grav in statiunea Meribel.

ora 06:50 Dupa operatie, medicii l-au plasat intr-o stare de coma artificiala indusa si hipotermie, intre 34 si 35 de grade, pentru ca organismul sa nu consume din oxigenul care ajunge la creier. In urma unor traumatisme puternice, vasele de sange dintre membranele protectoare ale creierului se sparg. Iar sangele acumulat provoaca presiune asupra tesuturilor cerebrale, care poate fi fatala. In plus, medicii au detectat leziuni craniene pe care le-au descris drept "difuze si serioase"

ora 06:50 Schumacher se gasea in afara pistei, de fapt pe o portiune neamenajata dintre doua piste omologate, cand a cazut si s-a lovit, extrem de dur, cu capul de o piatra.

Cronologia evenimentelor din 29 decembrie, 2013

ora 17:35 Atacantul Adrian Mutu a postat, luni, pe contul personal de Twitter, un mesaj de incurajare pentru fostul pilot de Formula 1, Michael Schumacher, ranit grav intr-un accident de schi, duminica, in statiunea Meribel.

"Continua sa lupti, campionule!", a scris Mutu in limba engleza pe site-ul de socializare citat. Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost ranit grav intr-un accident de schi, duminica, in statiunea Meribel.

ora 15:55 Familia lui Michael Schumacher a multumit echipei medicale si oamenilor din intreaga lume pentru sprijinul acordat dupa accidentul pilotului german si a solicitat presei, intr-un comunicat, sa-i respecte intimitatea, informeaza L'Equipe.

"Vrem sa multumim echipei medicale care, noi stim asta, face tot posibilul pentru a-l ajuta pe Michael. Multumim si oamenilor din lumea intreaga care si-au exprimat simpatia si au trimis urarile cele mai bune pentru recuperarea lui Michael. Vrem sa solicitam presei sa ne respecte intimitatea noastra si pe cea a prietenilor nostri si le multumim pentru sprijin", se arata intr-un comunicat al familiei Schumacher citat de Sabine Kelm, managerul fostului pilot.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost ranit grav intr-un accident de schi, duminica, in statiunea Meribel. El este in stare critica, in coma indusa, suferind de leziuni craniene si este internat la un spital din Grenoble.

ora 12:30 Potrivit bbc.com, profesorul Jean-Francois Payen, seful sectiei de reanimare din cadrul CHU, a spus ca Schumacher va fi mentinut in coma indusa.

"As spune ca acest accident s-a produs in locul potrivit, pentru ca Schumacher a fost dus la spital foarte repede si operat imediat dupa sosire. Starea sa este critica si el este inca in coma si va fi mentinut in coma. Tot ce trebuia facut a fost facut si inca nu putem spune daca isi va reveni. Putem spune ca lupta pentru viata sa. Consideram ca starea sa este foarte grava. Este prea devreme sa pronuntam acum un prognostic", a explicat Payen.



Medicul a precizat ca familia lui Schumacher este in spital, alaturi de fostul pilot de F1. "Suntem in legatura permanenta cu familia sa, care este alaturi de el. In acest moment nu credem ca este necesara inca o operatie. Avem proceduri medicale foarte bune, i-am inceput tratamentul foarte repede si i-am dat ceea ce era necesar foarte repede", a adaugat Payen.

Jean-Francois Payen a precizat ca Michael Schumacher este in stare de hipotermie terapeutica.

Neurochirurgul Stephan Chabardes a declarat ca pe Schumacher l-a ajutat faptul ca purta casca in momentul accidentului. "Casca nu a fost suficienta pentru a-l proteja total, dar a ajutat. Sunt aici nu in calitate de doctor, ci ca prieten. Vreau sa multumesc tuturor pentru sustinere si excelentei echipe medicale care l-a tratat atat de bine. Sunt foarte ingrijorat, la fel ca familia lui, suntem foarte ingrijorati in privinta starii lui", a afirmat Chabardes, care a mentionat ca la investigatiile facute dupa operatia de duminica s-a constatat aparitia unor leziuni hemoragice difuze bilaterale.

ora 12:00 Medicii de la spitalul din Grenoble au explicat intr-o conferinta de presa ca Schumacher  este in coma indusa, se afla la reanimare, respira artificial, a fost operat o singura data si nu pot da inca un pronostic. Starea sa ramane critica, insa nu se pune problema unei a doua interventii pentru moment.

"Schumacher este in continuare in stare critica. Deocamdata nu putem sa ne pronuntam cu privire la soarta lui Michael Schumacher. El este in coma artificiala. Obiectivul nostru este sa limitam cresterea presiunii intracraniene. Putem spune ca viata ii este in pericol si ca situatia este foarte grava. Avand in vedere violenta impactului, o persoana care ar fi suferit un astfel de impact fara casca nu ar mai fi ajuns aici", a declarat un doctor de la Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), luni, intr-o conferinta de presa.

ora 11:35  Imagine din statiunea Meribel unde a avut loc accidentul, duminica. Meribel: una dintre cele mai spectaculoase statiuni de ski din Europa, cu partii de ski care incep la 3.000 m altitudine si coboara pana la 1400 de metri. Citeste aici mai multe despre statiune!

ora 11:00 Un grup de 3 neourochirurgi de la spitalul din Grenoble vor sustine in jurul pranzului o conferinta de presa pentru a oferi detalii.

ora 10.00 Ledauphine.com a notat, luni dimineata, ca Michael Schumacher, care a fost ranit grav la cap intr-un accident suferit in statiunea franceza Meribel, a fost operat pentru a doua oara, in noaptea de duminica spre luni.

ora 09:20  Numerosi piloti de Formula 1 si din CM de Raliuri au postat pe Twitter mesaje de sustinere pentru fostul campion mondial Michael Schumacher.

"Este o seara foarte trista. Michael, acesta este cel mai important Grand Prix al vietii sale si il vei castiga. Michael a fost ca un tata pentru mine in Formula 1, a fost (si va fi) alaturi de mine in fiecare faza a carierei mele", a notat compatriotul lui Schumacher, multiplul campion mondial de F1 Sebastian Vettel.

"Ma rog pentru tine, fratele meu!! Si sper sa te faci bine cat mai repede, Michael!!", a scris si brazilianul Felipe Massa, fost coleg al germanului la echipa Ferrari.

Francezul Romain Grosjean si-a aratat, de asemenea, sustinerea: "Toate gandurile noastre sunt pentru Schumi si familia sa! Sper sa te faci bine repede".

Britanicul Jenson Button considera ca Schumacher are puterea de a trece peste aceasta problema. "Gandurile mele sunt alaturi de Michael Schumacher in aceasta perioada grea... Michael, mai mult decat oricine, are puterea sa treaca peste asta".

"Cu totii ii uram lui Michael Schumacher insanatosire grabnica. Sunt convins ca lumea automobilismului va dormi greu noaptea asta", a notat si Sebastien Loeb.

ora 07:30 Starea sportivului s-a inrautatit duminica seara. Luni dimineata, presa internationala a relatat pe larg despre accidentul sau."Fostul campion mondial lupta pentru viata sa dupa o hemoragie craniana" titreaza marile ziare din Europa pe prima pagina. Sportivul, nascut la Hürth-Hermühlheim, Germania, va implini vineri 45 de ani. Este casatorit cu Corinna Bersch din 1995 si are doi copii, Gina Maria si Mick.

Hoy amanecemos muy pendientes de la evolución de Michael #Schumacher. Está en estado crítico en el hosp. de Grenoble pic.twitter.com/u5UEWN9Dnf

Potrivit relatarilor medicilor, Michael Schumacher purta casca in momentul in care a cazut si s-a lovit cu capul de o stanca. Fostul pilot se afla la schi alaturi de fiul sau de 14 ani, Mick. Dupa accident s-a ales cu rani sangerande la cap. Un elicopter l-a luat dupa 8 minute de la cazatura pentru a-l aduce la spital.

Accidentul s-a petrecut pe cand schia in afara pistei. Germanul se afla de cateva zile in statiunea Méribel, situata langa orasul Moutiers, in sud-estul Frantei. Sportivul detine aici o cabana. Directorul statiunii s-a declarat "socat si tulburat" de accidentul lui Michael Schumacher, relateaza Daily Mail.

Va prezentam un infografic cu recordurile lui Michael Schumacher, pana la revenirea din 2009. Michael Schumacher, in varsta de 44 de ani, este de 7 ori campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a castigat in cariera 91 de Mari Premii in 307 participari si s-a retras din activitate in 2012.

ora 07:00  Potrivit CNN, cel mai de succes pilot de Formula 1 din istorie a ajuns in coma ieri la spitalul din Grenoble si a fost operat de urgenta.

ora 06:30 "El avea un traumatism cranian grav cu coma, la sosire, fiind necesara imediat o interventie chirurgicala", se arata intr-un comunicat al spitalului, in care se mentioneaza ca Schumacher "ramane in stare critica".

Comunicatul este semnat de profesorul Chabardes, neurochirurg, de profesorul Payen, seful sectiei de anestezie-reanimare si de directorul general adjunct al spitalului, Marc Penaud.

Jandarmeria montana din Courcheval, care a intervenit dupa accidentul lui Schumacher, a precizat tot atunci ca germanul a suferit "un traumatism cranian sever".

La scurt timp dupa anuntul autoritatilor din Meribel, ledauphine.com a notat insa ca starea lui Schumacher s-a agravat si ca viata fostului pilot ar fi acum in pericol, iar ulterior a mentionat ca germanul ar avea hemoragie cerebrala.

Cronologia evenimentelor din 29 decembrie, 2013

ora 21:10 Schumacher a suferit un traumatism cranian grav

Autoritatile din Meribel au anuntat, duminica seara, ca fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, dar viata nu ii este in pericol, informeaza AFP. Jandarmeria montana din Courcheval, care a intervenit dupa accidentul lui Schumacher, a precizat ca germanul a suferit "un traumatism cranian sever". La scurt timp dupa anuntul autoritatilor din Meribel, ledauphine.com a notat insa ca starea lui Schumacher s-a agravat si ca viata fostului pilot ar fi acum in pericol.

ora17.50   Potrivit The Guardian, ranile fostului pilot nu ii pun viata in pericol, acesta fiind mentinut sub supraveghere medicala.

ora 15:15 Directorul general al statiunii, Christophe Gernignon-Lecomte, a confirmat accidentul pentru RMC si a subliniat ca Schmacher era agitat dar constient: "Nu stiu cu adevarat gravitatea accidentarii, deocamdata are loc o ancheta. El a cazut la 11.07, in afara pistei, la Meribel. Avea casca si s-a lovit cu capul de o stanca. Interventia a fost rapida, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era socat, putin agitat, dar constient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav".

ora 14:40 Sportivul Michael Schumacher, de 7 ori campion mondial la Formula 1, a fost dus la un spital din Franta dupa un accident la cap in timp ce schia.

Potrivit postului de radio Europe 1, citat de Sky News si Le Figaro, sportivul in varsta de 44 de ani s-a ranit, duminica, in timp ce schia in Alpi.

Schumacher a suferit un traumatism cranian dupa ce a cazut in timp ce schia si a fost transportat la spital cu un elicopter.

 

Sursa foto: Getty/ Mediafaxfoto

Citeste si:

Masina care merge fara carburanti si fara energie electrica, lansata saptamana viitoare. Ford transforma imposibilul in realitate

Germania vrea sa-si mentina cresterea economica cu ajutorul romanilor. Are nevoie de 1,5 mil. muncitori

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Michael Schumacher ramane in stare critica, dar stabila. Anuntul facut de managerul sau
Michael Schumacher ramane in stare critica, dar stabila. Anuntul facut de managerul sau

Sabine Kehm, managerul lui Michael Schumacher, a declarat ca situatia pilotului a fost stabila in cursul noptii de marti spre miercuri si in aceasta dimineata, adaugand ca aceasta este o veste buna, informeaza AFP.

Un jurnalist deghizat in preot a incercat sa intre in camera de spital a lui Schumacher
Un jurnalist deghizat in preot a incercat sa intre in camera de spital a lui Schumacher

Un jurnalist deghizat in preot a incercat, fara succes, sa patrunda in camera in care se afla fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, in spitalul din Grenoble, informeaza presa germana, citata de The Guardian.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.