Merkel a stat pe scaun în timpul intonării unor imnuri de stat, din cauza tremuratului


Ultimul update: Joi 11 Iulie 2019 15:46
Data publicarii: Joi 11 Iulie 2019 14:54
Categorie: Stiri externe

Cancelarul german Angela Merkel a stat aşezată joi în timpul ceremoniei de primire a omoloagei sale daneze, Mette Frederiksen, la o zi după ce tremurase în mod vizibil în public, pentru a treia oară în ultimele trei săptămâni, relatează Reuters şi dpa.

În timpul intonării imnurilor de stat, cele două şefe de guvern au stat pe scaune albe în faţa sediului cancelariei federale, după care au intrat în clădire.

Scaunele se aflau pe un mic podium de pe care cancelarul şi oaspeţii săi ascultă, în mod obişnuit stând în picioare, imnurile naţionale.

Miercuri, după întrevederea cu prim-ministrul finlandez Antti Rinne, în prezenţa căruia fusese văzută din nou tremurând, Angela Merkel a insistat că se simte bine şi dat asigurări că tremuratul, 'aşa cum a apărut într-o zi, aşa o să dispară'.

Cancelarul german, în vârstă de 64 de ani, nu are probleme grave în istoricul de sănătate, potrivit Agerpres. Biroul său de comunicare nu a furnizat nicio explicaţie cu privire la episoadele de tremurat.

Experţi medicali au minimizat speculaţiile pe acest subiect, indicând că există multiple potenţiale cauze pentru care o persoană poate traversa astfel de episoade.

Angela Merkel este cunoscută pentru etica muncii şi are reputaţia de a-i întrece pe alţi lideri la summiturile UE cu capacitatea sa de a se concentra pe detaliile discuţiilor complexe mult în noapte.

În noiembrie 2016, când a anunţat că va candida pentru al patrulea mandat de cancelar, Merkel a spus: 'Este o decizie nu doar pentru campania electorală, ci pentru următorii patru ani (...) dacă sănătatea o va permite'.

Merkel, surprinsă tremurând incontrolabil pentru a treia oară. ”Mă simt bine”
Ce spune Merkel despre starea sa, după ce a fost filmată tremurând incontrolabil
Angela Merkel, văzută tremurând pentru a doua oară la o întâlnire oficială. VIDEO
FULLSCREEN
Merkel a stat pe scaun în timpul intonării unor imnuri de stat, din cauza tremuratului
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO