Matteo Salvini, cercetat pentru că ar fi folosit în interes propriu avioanele poliției

Ultima actualizare: 16-05-2019 20:22
Matteo Salvini
Getty

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, este vizat de o anchetă după ce ar fi folossit în mod nepotrivit fondurile statului. El s-ar fi deplasat cu o aeronavă a poliției prin Italia, în timp ce era în campanie electorală.

Ziarul La Repubblica susţine că Salvini a petrecut doar 17 zile în 2019 în biroul său de la Ministerul de Interne şi că a folosit aeronave ale statului pentru a se deplasa în ţară în ultimele luni pentru a susţine candidaţii Ligii în alegerile locale, regionale sau europarlamentare, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

Andrea Lupi, un procuror din Roma, a afirmat: „Am văzut rapoartele şi acum trebuie să aflăm dacă aeronavele au fost folosite pentru campanie. O astfel de investigaţie nu este neobişnuită. Am făcut la fel pentru (fostul premier) Matteo Renzi”.

Salvini, care este şi vicepremier, a negat acuzaţiile, susţinând că a zburat doar în scopuri oficiale.

„Nu a existat un abuz sau ilegalitate. Provoc pe oricine să demonstreze altceva. Sunt investigat pentru tot – răpire, rasism. Cred că italienii apreciază munca pe care o fac. În istoria Ministerului de Interne, cred că sunt ministrul care a cheltuit mai puţin”, a precizat el.

La Repubblica a informat că Salvini a participat la 211 evenimente politice în acest an. El susţine că preferă să fie printre susţinători decât la birou. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO