Măsurile de restricție în SUA, extinse până în aprilie. „E o zonă de război”

31-03-2020 08:14


În Statele Unite, măsurile de restricție privind distanțarea socială au fost extinse până la sfârșitul lunii aprilie. Anunțul a fost făcut de președintele Donald Trump.

Peste Ocean sunt peste 164.000 de cazuri confirmate, iar numărul deceselor a depăşit 3.100, dintre care peste 1.300 numai în New York.

Dr. Arabia Mollette, ER Doctor, Spitalul Brookdale: „E o zonă de război, o zonă medicală de război. Pacienţii vin mereu. Durere, disperare, suferinţă, personalul medical împins aproape de limită şi neajunsuri ale sistemului medical.”

100 de cazuri noi în 24 de ore, într-un spital din New York

 

În 24 de ore, doar la un spital din New York au fost confirmate 100 de noi cazuri de îmbolnăvire, iar alte 80 de persoane așteptau rezultatele testelor. 20 de oameni au pierdut lupta cu noul virus. În aceste condiții, nervii medicilor sunt întinsi la maximum.

Dr. Arabia Mollette, ER Doctor, Spitalul Brookdale: „Avem nevoie de rugăciune, de sprijin, de combinezoane, mănuşi, măşti, mai multe ventilatoare, mai mult spaţiu medical. Avem nevoie și de sprijin psihologic. Nu e uşor să vii aici când ştii cu ce te confrunţi în fiecare zi.”

Familiile pacienților nu au voie la căpătâiul lor. O fereastră este singurul loc de unde îi pot vedea pe cei apropiați internați în spital.

Dr. Arabia Mollette, ER Doctor, Spitalul Brookdale: „Am putea depăşi această criză la toamnă sau poate la sfârşitul anului. De aceea implorăm: "Nu puneţi şi mai multă presiune pe departamentul de urgenţe!" De asemenea, vrem să le transmitem tuturor: "Ne ajutaţi dacă nu ieşiţi din case!".”

Statul New York are cele mai multe cazuri confirmate și decese

 

Statul american New York are cel mai mare număr de cazuri confirmate și cele mai multe decese provocate de COVID-19. Autoritătile locale fac apeluri disperate către guvernul federal pentru a le trimite ajutoare. Altfel riscă să nu mai poată salva niciun pacient.

Bill de Blasio, primarul New Yorkului: „Duminică este ziua decisivă. Avem nevoie de ajutor până duminică.”

Administrația Trump a trimis o uriasă navă-spital, încărcată cu provizii medicale şi doctori, care a acostat în portul New York. Are 1.000 de paturi și acolo vor fi duși bolnavii cu alte afecțiuni pentru a elibera spitalele pentru cazurile confirmate cu noul virus.

Bill de Blasio, primarul New Yorkului: „Sosirea acestei nave nu este doar un exemplu de ajutor în formă fizică. Nu înseamnă doar paturi, medici sau echipamente, înseamnă și speranță. Înseamnă moral ridicat pentru new-yorkezii care trec prin momente critice.”

Cât despre lipsa echipamentelor de protecție, de care se plâng guvernatorii tuturor statelor, președintele a adoptat o soluție care circulă deja în Europa.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: „Analizăm și posibilitatea sterilizării măștilor. Eu unul mi-am tot zis: "Unele dintre măștile astea sunt foarte sofisticate. Și livrăm cu milioanele. De ce n-am putea să le refolosim??" Și tocmai atunci grozavul guvernator al statului Ohio m-a sunat să-mi spună că au acolo o companie care a pus la punct proceduri pentru sterilizarea măștilor.”

Declarațiile președintelui rămân unele controversate. Recent a spus că nu crede că spitalele din New York au nevoie de zeci de mii de ventilatoare. A fost criticat dur de primarul metropolei.

Bill de Blasio, primarul New Yorkului: „Este o jignire adusă cadrelor nostre medicale. Mi se pare incredibil de lipsit de sensibilitate. Ceea ce poate face președintele este să laude cadrele noastre medicale, nu să sugereze că greșesc într-un fel cu materialele care le-au fost trimise.”

După anunțarea noilor restricții, americanii au dat năvală în magazinele de arme

 

Autoritătile americane au anunțat un nou set de restricții, în încercarea de a contracara epidemia. Măsurile limitează adunările la grupuri de zece persoane și pun accentul pe statul acasă cât mai mult timp.

Cel puțin 215 milioane de americani sunt vizați, într-un fel sau altul, de consemnul izolării la domiciliu. În acest context, mulți au dat din nou năvala în magazinele de arme.

Eric Meyers, fizioterapist: „Vreau să fiu capabil să-mi protejez familia. Am muniție acasă dar, dacă închid magazinul ăsta, vreau să fiu sigur că sunt pregătit.”

Și armata ia măsuri. Mai multe baze esențiale pentru apărarea balistică americană au fost izolate cu tot cu militari.

Responsabilii de la Pentagon au luat aceste măsuri pentru a se asigura că personalul își poate continua activitatea, pe măsură ce numărul de infecții și de decese crește în Statele Unite.

VIDEO PROTVPLUS.RO