Masacrul comis de un cartel mexican: 9 cadavre atârnate de un pod. Mesajul traficanților


Ultimul update: Vineri 09 August 2019 12:22
Data publicarii: Vineri 09 August 2019 12:01
Categorie: Stiri externe
Cadavre in Mexic

Luptele între cartelurile de traficanți de droguri din Mexic marchează un nou episod sângeros și macabru: 19 cadavre mutilate, dintre care 9 pe jumătate dezbrăcate și atârnate de un pod, au fost descoperite Uruapan, la vest de capitala Ciudad de Mexico. 

Masacrul a fost revendicat de cartelul Jalisco de generație nouă, un grup criminal mexican cu sediul în Jalisco și condus de Nemesio Oseguera Cervantes. Asasinii au atârnat și un banner de podul de care au legat 9 dintre cadavre -”Dragilor, continuați-vă treburile!” era mesajul care avea alătur inițilalele numelui cartelului, scrise cu roșu.

Alte 10 cadavre, dezmembrate și pline de gloanțe au fost descoperite nu departe de pod, relatează The Guardian

Procurorul general al statului Michoacan, Adrian Lopez Solis a dat vina pe lupta pentru controlul regiunii în traficul cu droguri. Au fost trimise trupe speciale pentru a investiga crimele și a-i prinde pe asasini.

Falko Ernst, un expert în cartelurile mexicane, a atras atenția că acest masacru este un mesaj cu rolul de a intimida rivalii, pe familiile acestora și chiar pe autoritățile mexicane.

Pe lângă lupta pentru droguri se duce și bătălia pentru a controla comerțul cu avocado - o industrie de miliarde de dolari. Cel puțin 3 carteluri se confruntă pentru a stăpâni orașul Uruapan - Cartelul Cavalerii Templieri, cartelul Jalisco de generație nouă și Los Viagras.

Sursa: The Guardian

Video șocant. Ultimele clipe ale unui mexican, înainte de a fi executat de cartelul rival
Val de asasinate în Mexic. Trei jurnaliști uciși într-o singură săptămână
Val de asasinate în Mexic. Trei jurnaliști uciși într-o singură săptămână
VIDEO PROTVPLUS.RO