Carnagiu pe şoselele din Egipt. 28 de oameni au murit în 2 accidente rutiere

Ultima actualizare: 28-12-2019 21:54
sosea in Egipt
iStock

Douăzeci şi opt de persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă în două accidente rutiere separate produse în Egipt, transmite DPA, citând surse medicale şi din domeniul securităţii.

Ctel mai grav accident a avut loc în oraşul Port Said, unde un microbuz care transporta muncitori s-a ciocnit cu un camion. Bilanţul iniţial de 18 morţi a crescut la 22 după ce patru răniţi grav au decedat.

Cauza accidentului nu este clară deocamdată.

Conform cotidianului privat al-Shorouk, camionul a lovit microbuzul, care s-a răsturnat.

În microbuz se aflau muncitori de la o fabrică textilă, care se îndreptau spre casele lor.

Într-un al doilea accident, un autocar şi un autobuz din transportul public s-au ciocnit în oraşul de coastă Suez, provocând moartea a şase persoane şi rănirea altor 32.

Printre victime se află turişti chinezi şi indieni, a relatat portalul oficial de ştiri al-Ahram Online.

Turiştii se îndreptau spre al-Ain al-Sokhna, o staţiune din apropiere.

Accidentele rutiere cu victime sunt destul de frecvente în Egipt, cauzele fiind adesea şofatul imprudent şi starea deficitară a drumurilor.

Conform statisticii oficiale, anul trecut s-au produs în jur de 8.480 de accidente, în scădere cu 23,6% faţă de 2017, iar bilanţul deceselor a fost de 3.087.

În ultimii ani, Egiptul a construit o reţea de drumuri noi care să îmbunătăţească situaţia infrastructurii, într-o ţară cu aproape 100 milioane de locuitori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO