Macron vrea cât mai rapid o armată a UE. "Trebuie să ne apărăm de China, Rusia, chiar şi de SUA"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 06 Noiembrie 2018 10:49
Categorie: Stiri externe
Emmanuel Macron si soldati in unforme de epoca

Preşedintele Franţei propune o nouă politică de securitate în Europa, avertizând că deceniile de pace s-ar putea apropia rapid de sfârşit.

Într-un interviu acordat Europe 1, Macron a spus că „trăim într-o lume periculoasă” şi că perioada de pace prin care a trecut continentul nostru a fost „o paranteză de aur”. Preşedintele Franţei a afirmat că „nu îi vom putea apăra pe europeni dacă nu ne decidem să avem o adevărată armată europeană. În faţa Rusiei, care e la graniţele noastre şi a arătat că poate fi ameninţătoare, trebuie să avem o Europă care se apără tot mai mult singură, fără a depinde de Statele Unite şi în modul cel mai suveran”.

Macron a vorbit despre „puterile autoritare care reapar şi se înarmează din nou la graniţele Europei”, fără a le nominaliza. „Trebuie să ne apărăm de China, Rusia şi chiar de Statele Unite”, a spus liderul de la Paris, referindu-se apoi explicit la tratatul INF.

„Cine este victima principală” a retragerii SUA din tratatul nuclear, a întrebat Emmanuel Macron: „Europa şi securitatea sa”.

Preşedintele francez a avertizat că riscăm să ne întoarcem la „o Europă din ce înce mai fracturată” din cauza partidelor care „se joacă cu temerile oamenilor”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Europe1

VIDEO PROTVPLUS.RO