LOST. Avionul disparut din Malaysia ziua 15, UPDATE. Resturile NU au fost gasite in zona semnalata sambata de China

avion Malayesian Airline

Oficiali australieni au anuntat ca nu au gasit posibile fragmente ale avionului Boeing, dupa cautarile de sambata, din zona unde sateliti chinezi observasera un obiect plutitor.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

 SUMARUL EVENIMENTELOR

• Echipele de salvare australiene au incheiat cea de 15-a zi de cautari fara niciun rezultat.

• Cautarile devin tot mai grele in sudul Oceanului Indian din cauza unui ciclon care loveste zona

Citește și
avion
LOST. Avionul disparut din Malaysia ziua 13, UPDATE. Resturile nu au fost gasite, aeronava ar putea fi la 3.600 m adancime
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

• China anunta sambata ca un obiect gasit pe satelit ar putea face parte din ramasitele aeronavei.

• Un transcript al conversatiei dintre piloti si turnul de control a fost facut public sambata

• Ce inseamna "avionul zombie" despre care vorbesc specialistii

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR - 22 martie 2014

ORA 18:00 S-a incheiat a 15-a zi de cautari a avionului Malaysia Airlains. Autoritatile australiene nu au dat inca de resturile aeronavei dupa cautari in sudul Oceanului Indian, intr-o zona in care sateliti chinezi ar fi surprins posibile resturi. Aviatia civila a dezvaluit echipelor de cautare ca ar fi vazut in zona bucati de lemn. Cautarile se anunta din ce in ce mai grele pentru ca in cursul noptii este anuntat un ciclon tropical pentru aceasta zona, relateaza Sky news.

ORA 17:00 Autoritatea australiana pentru siguranta maritima a negat informatiile conform carora echipele de cautare ar fi gasit fragmente ale avionului Boeing 777 disparut de doua saptamani, relateaza CNN.nCautarile s-au concentrat sambata inclusiv in zona unde sateliti chinezi observasera un obiect plutitor, dar nu s-a gasit nimic, precizeaza Autoritatea australiana pentru siguranta maritima. In urma cu putin timp, presa australiana relata ca fragmente care ar putea apartine avionului Boeing 777 al Malaysian Airlines disparut pe 8 martie au fost observate in Oceanul Indian, dupa difuzarea unor noi imagini filmate prin satelit.
 

ORA 15:00 The Telegraph a publicat sambata transcriptul celor 54 de minute de conversatii intre piloti si turnul de control.

Imagini din satelit

ORA 11:00 China detine imagini filmate prin satelit care surprind noi fragmente ce ar putea apartine avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines disparut de doua saptamani, anunta autoritatile malaysiene, citate de AFP.

"Ambasadorul Chinei in Kuala Lumpur a primit imagini prin satelit cu obiecte plutitoare pe 'culoarul aerian sud'; vor fi trimise nave pentru verificarea zonei", a declarat ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein.

Acesta a primit printr-un biletel scris de mana de la ambasadorul chinez.

Navele si aeronavele trimise in zona din sudul Oceanului Indian unde au fost observate obiecte suspecte nu au gasit nimic deocamdata, iar experti australieni au explicat ca este posibil ca partile aeronavei sa se fi scufundat intre timp.

Obiectul ar avea 22m lungime si 13m latime.

 

 

 Ajutor cu submarinele americanilor

ORA 09:00 Malaysia a cerut, vineri, Statelor Unite sa-i furnizeze echipamente submarine de supraveghere pentru a continua cautarile in vederea gasirii avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, disparut acum doua saptamani, relateaza AFP.

In cursul unei conversatii telefonice, ministrul malaysian al Apararii, Hishammuddin Hussein, i-a cerut secretarului american al Apararii, Chuck Hagel, "ca Statele Unite sa studieze posibilitatea de a furniza echipamente submarine de supraveghere", a anuntat purtatorul de cuvant al Pentagonului, John Kirby.

Seful Pentagonului l-a asigurat pe omologul sau malaysian ca va "studia disponibilitatea si utilitatea acestor tehnologii militare pentru o astfel de sarcina si ca ii va da un raspuns cat mai curand posibil", a adaugat purtatorul de cuvant, intr-un comunicat.

Dupa doua saptamani de investigatii, nici cautarile din Australia nu au dus la vreun rezultat.

Expertii in aviatie iau in calcul varianta in care toti cei de la bord ar fi ramas inconstienti, in urma unei depresurizari, si avionul a continuat sa survoleze pe pilot automat pana cand s-a prabusit.

ORA 07:00 Cautarile celor 227 de pasageri si 12 membri ai echipajului nu au dus pana in acest moment la niciun rezultat. Aria in care autoritatile investigheaza s-a extins deja la 7,7 milioane de kilometri patrati, ceea ce aproape echivaleaza suprafata Statelor Unite, noteaza CNN.

In incercarea de a da de urma avionului, China a anuntat ca va trimite mai multe nave in Oceanul Indian, in timp ce premierul Australiei si-a aratat, la randul sau, sprijinul. Cu toate acestea, nu s-a gasit niciun indiciu nici pe teritoriul acestei tari.

Totodata, rudele celor disparuti si-au pierdut rabdarea, existand chiar voci care sustin ca guvernul malaysian ascunde informatii sau, in cel mai bun caz, nu reuseste sa ii puna la curent cu evolutia cautarilor.

Fara sa aiba o pista clara asupra cautarilor, oficialii se invart in jurul mai multor teorii. Astfel, Clive Irving, expert in aviatie citat de The Daily Best, vorbeste despre “avionul zombie” sau “avionul fantoma”. Terminologia, existenta in aviatie, descrie o aeronava in care toata lumea de la bord (pilotii, echipajul, pasagerii) isi pierd cunostinta din cauza scaderii de presiune, sau a fumului si gazelor rezultate in urma unei explozii.

O astfel de ipoteza ar explica, in parte, ce s-a intamplat si cu zborul MH370. Daca toti cei de la bord si-ar fi pierdut cunostinta, avionul ar fi continuat sa survoleze pentru cateva ore pe pilot automat, pana ar fi ramas fara combustibil. Un incident asemanator a avut loc in 1999, cand o aeronava ce il transporta pe jucatorul profesionist de golf Payne Stewart, impreuna cu alti patru pasageri, a avut aceeasi soarta, prabusindu-se in cele din urma in Dakota de Sud.

DISPARITIA ZBORULUI MH370

Zborul MH370 care asigura legatura intre Kuala Lumpur si Beijing a disparut, cu 239 de persoane la bord, o ora mai tarziu dupa ce a decolat din capitala Malaysiei sambata, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora Romaniei).

Cautarile s-au concentrat intr-o prima faza in Marea Chinei de Sud, pe coasta orientala a Malaysiei, inainte ca noi elemente sa le reorienteze.

Disparitia avionului Boeing 777 mobilizeaza eforturile a peste 25 de tari, angajate in cautari incepand din nordul Thailandei pana in Asia Centrala pentru coridorul nordic (care acopera o parte din China) si incepand din Indonezia pana in sudul Oceanului Indian pentru coridorul sudic.

Australia, alaturi de Indonezia, efectueaza cautari in coridorul sudic, care trece la cateva sute de kilometri de coasta sa de vest.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
LOST. Avionul disparut din Malaysia ziua 14, UPDATE. Rudele pasagerilor chinezi acuza un
LOST. Avionul disparut din Malaysia ziua 14, UPDATE. Rudele pasagerilor chinezi acuza un "complot" al oficialilor malaysieni

Autoritatile din Australia au incheiat o noua zi de cautari fara a localiza resturile aeronavei, disparute acum doua saptamani. Rudele pasagerilor chinezi si-au pierdut rabdarea si dau vina pe  un "complot" al autoritatilor din Malaysia.

LOST. Avionul disparut din Malaysia ziua 13, UPDATE. Resturile nu au fost gasite, aeronava ar putea fi la 3.600 m adancime
LOST. Avionul disparut din Malaysia ziua 13, UPDATE. Resturile nu au fost gasite, aeronava ar putea fi la 3.600 m adancime

Doua obiecte care plutesc in Oceanul Indian si au fost fotografiate din satelit ar putea proveni de la Boeingul malaezian dat disparut acum aproape doua saptamani. Avioane si nave din Australia si Statele Unite au fost trimise in zona localizata.

LOST. Avionul disparut din Malaysia, ziua 12 LIVE UPDATE. Mai multe date au fost sterse din simulatorul de zbor al pilotului
LOST. Avionul disparut din Malaysia, ziua 12 LIVE UPDATE. Mai multe date au fost sterse din simulatorul de zbor al pilotului

Ancheta care-i vizeaza pe cei 239 de pasageri si membri ai echipajului zborului MH370 nu a dezvaluit nimic suspect, iar "date" au fost sterse din simulatorul de zbor confiscat la domiciliul pilotului, au anuntat miercuri autoritatile malaysiene.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde
Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 41,8 miliarde de lei faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.