LOST. Avionul din Malaysia, ziua 39. Ce a facut pilotul in timpul zborului MH370, desi regulamentul interzice acest lucru

Ultima actualizare: 18-04-2014 02:08
pilot, Malaysia

Apar informatii noi in cazul avionului disparut de mai bine de o luna. Surse citate de CNN spun ca, cel putin jumatate de ora dupa inchiderea trans-ponderului, copilotul avea telefonul mobil deschis.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

La 400 de kilometri dupa ce avionul a schimbat brusc directia de zbor, telefonul mobil al copilotului a incercat sa se conecteze la un releu de roaming.

Nu se stie de ce barbatul avea telefonul pornit, cand regulile de zbor interzic clar acest lucru.

UPDATE ORA 7:30 Apele foarte adanci au constrans marti robotul submarin insarcinat cu gasirea epavei avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines sa-si scurteze misiunea la sase ore, au anuntat autoritatile australiene, citate de AFP.

Vehiculul autonom submarin Bluefin-21, echipat cu un sonar, a fost mobilizat luni seara de nava australiana Ocean Shield, care coordoneaza operatiunile de cautare a avionului disparut pe 8 martie.

"Dupa aproximativ sase ore de misiune, Bluefin-21 a atins limita de adancime (4.500 de metri) si s-a ridicat la suprafata", a anuntat Centrul comun de coordonare a agentilor (JACC), insarcinat cu organizarea operatiunilor.

"Informatiile colectate pe parcursul celor sase ore de cautari sunt in curs de recuperare si de examinare", a precizat JACC. Robotul trebuia initial sa indeplineasca o misiune de 16 ore.

O a doua misiune ar urma sa fie efectuata in cursul zilei, in cazul in care conditiile meteorologice vor fi favorabile, a anuntat JACC. Bluefin-21 are forma unei torpile lungi de 4,93 metri si este echipat cu un sonar.

Zona in care Ocean Shield sondeaza fundul oceanului este de doar cativa kilometri patrati si se situeaza la 2.312 kilometri nord-vest de Perth, oras situat in vestul Australiei.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care trebuia sa efectueze zborul MH370 intre Kuala Lumpur si Beijing, a disparut in dimineata zilei de 8 martie la putin timp dupa ce a decolat din capitala malaysiana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO