Liderii PPE: Referendumul a esuat. Guvernul Romaniei sa renunte la agendele oculte


Ultimul update: Duminica 07 Octombrie 2012 19:51
Data publicarii: Luni 30 Iulie 2012 17:29
Categorie: Stiri externe
Wilfried Martens

Wilfried Martens, presedintele PPE, si liderul grupului popular din PE, Joseph Daul, declara ca au luat nota de esecul referendumului, ei cerand Guvernului Ponta sa renunte la "agendele paralele si oculte" si sa revina la respectarea valorilor europene.

"Am luat nota de esecul referendumului de demitere a presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Trebuie sa se puna capat instabilitatii politice declansata de tentativa de destituire a sefului statului. Actiunile politice iresponsabile nu se regasesc in UE si nu sunt tolerate de institutiile europene si de comunitatea democratic internationala", afirma cei doi lideri ai Partidului Popular European, intr-un comunicat de presa transmis luni catre Mediafax.

De asemenea, ei afirma ca "actiunile abuzive" ale Guvernului condus de Victor Ponta au daunat credibilitatii internationale a Romaniei in ultimele saptamani, iar reintoarcerea Guvernului la responsabilitate este acum o "problema de maxima prioritate".

"Guvernul trebuie sa implementeze toate masurile solicitate de Comisia Europeana in privinta respectarii statului de drept si a independentei sistemului judiciar. De asemenea, Guvernul trebuie sa continue sa implementeze, fara intarziere sau ocolisuri, angajamentele facute catre partenerii internationali ai Romaniei, incluzand si FMI. Romania are nevoie de reforme care sa fie in linie cu celelalte tari europene, nu de intelegeri oculte semnate de presedintii partidelor Socialist si Liberal. Romanii merita sa traiasca in baza standardelor europene, nu impinsi de agendele paralele ale politicienilor USL", au subliniat Martens si Daul.

Totodata, cei doi si-au mai exprimat dorinta de a continua sa coopereze cu presedintele Traian Basescu si cu "toate fortele politice angajate in respectarea statului de drept si a valorilor si regulilor europene".

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO