Larry Hagman, interpretul lui J.R. din Dallas, a murit la varsta de 81 de ani

Ultima actualizare: 27-11-2012 01:22
Larry Hagman, interpretul lui J.R. din Dallas, a m...
Larry Hagman, interpretul lui J.R. din Dallas, a m...

Un talent inascut, actorul Larry Hagman a iubit viata prin toti porii la fel ca texanul putred de bogat pe care l-a intruchipat.

A respirat timp de 13 ani pentru Dallas si pentru JR, personajul pe care oamenii "iubesc sa il urasca" si cu a carui imagine a ajuns sa se confunde.

Boala l-a rapus intr-un moment in care lucra cu acelasi zel si pasiune la o continuare a serialului. A murit acasa, inconjurat de familie si prieteni.

 

Cu palaria de cowboy, zambetul malefic si accentul texan, Larry Hagman l-a transformat pe JR Ewing, intr-un superstar de talie mondiala.

 

In cei 13 ani cat a condus afacerile familiei Ewing, JR a devenit una dintre cele mai cunoscute figuri de pe micile ecrane.

Dallas nu i-a adus lui Larry doar faima internationala. Starul a castigat sume uriase de bani. Mare parte i-a pierdut, culmea, in investitii neprofitabile in domeniul petrolier.

Talentul pentru actorie l-a mostenit-o de la mama, o legenda a musicalurilor de pe Broadway, iar prima intalnire cu o camera de filmat a avut-o in anii "60, cand a jucat intr-un serial tv de comedie.

Dallas a definit perfect excesul care a caracterizat anii '80 si Larry Hagman n-a facut exceptie. De exemplu, avea peste doua mii de palarii de cowboy, accesoriu nelipsit din garderoba lui JR.

Intocmai ca si personajul sau, Hagman nu refuza un pahar. Numai ca a pierdut masura si timp de 50 de ani s-a luptat cu alcoolismul. Pe parcursul filmarilor a marturisit ca ani la randul a consumat zilnic cate 5 sticle de sampanie.

Diagnosticat intr-un final cu ciroza, actorul a facut un transplant de ficat. Dar chiar si dupa aceea a continuat sa bea pe ascuns pana in 2003, cand o noua operatie l-a fortat sa se opreasca. Anul trecut a avut parte de o noua lovitura. A aflat ca sufera de cancer in gat, iar buna lui prietena Linda Grey, cunoscuta drept Sue Ellen, l-a obligat sa se transforme peste noapte in vegetarian.

Alaturi de Sue Ellen si Bobby, JR se intorsese de curand intr-o noua serie Dallas.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO