Jerusalem Post: Activistii prorusi de la Donetk le cer evreilor sa se inregistreze si sa plateasca o taxa

Ultima actualizare: 21-04-2014 08:35
Militanti pro-rusi din Donetk

Activistii prorusi din regiunea ucraineana Donetk ii obliga pe evrei sa se inregistreze si sa plateasca o taxa pentru aceasta procedura, relateaza publicatiile Novosti Donbassa si The Jerusalem Post.

Potrivit reprezentantilor comunitatii evreiesti de la Donetk, trei barbati "cu fetele acoperite", fluturand un steag rus, au distribuit joi pliante prin care informeaza ca "evreii cu varsta de peste 16 ani trebuie sa se prezinte pana pe 3 mai la administratia locala pentru a se inregistra".

De asemenea, evreii sunt obligati sa achite o taxa de 50 de dolari (aproximativ 36 de euro) si sa prezinte documente privind religia lor, componenta familiei si bunurile pe care le detin. "Daca evreii refuza sa se inregistreze, atunci cetatenia lor va fi retrasa, bunurile vor fi confiscate, iar ei insisi vor fi deportati", mentioneaza activistii, care la 7 aprilie au proclamat "Republica de la Donetk" si au ocupat toate institutiile regionale.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a apreciat, joi seara, ca aceste masuri antisemite sunt "intolerabile si grotesti". "Acest lucru este mai mult decat inacceptabil si intolerabil. Este grotesc", a afirmat Kerry, in cadrul unei conferinte, dupa acordul la care s-a ajuns in timpul reuniunii de la Geneva.

Joi, reprezentantii Ucrainei, Rusiei, UE si Statelor Unite au ajuns la un acord pentru detensionarea situatiei din Ucraina, in primul rand prin pentru dezarmarea "grupurilor ilegale", o referire la militiile proruse, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Ulterior, Statele Unite au indemnat Rusia sa se asigure ca militiile proruse din Ucraina depun armele si parasesc institutiile ocupate, avertizand Moscova cu noi sanctiuni daca aceste propuneri nu se vor concretiza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO