Inventatorul AK-47, Mihail Kalasnikov, a fost internat la terapie intensive

Ultima actualizare: 21-11-2013 02:12
Mihail Kalasnikov

Inventatorul pustii de asalt sovietice AK-47, Mihail Kalasnikov, in varsta de 94 de ani, internat la terapie intensiva, intr-o clinica din Ijevsk (1.300 de kilometri est de Moscova), "este bine", a afirmat luni fiul sau, relateaza AFP.

"Fiul lui Mihail, Viktor, ne-a linistit. El a spus ca tatal sau este bine", a anuntat pentru AFP Natalia Taganova, o purtatoare de cuvant a fabricii Kalasnikov.

"Potrivit lui, Klasnikov s-a simtit rau duminica si a fost imediat spitalizat si plasat la terapie intensiva ca masura de precautie, avand in vedere varsta sa", potrivit acestei surse.

El a fost spitalizat de mai multe ori in ultimele luni.

In 2012, din cauza unor probleme de sanatate, mai ales de natura cardiaca, doctorii i-au interzis sa munceasca.

Mihail Kalasnikov a inceput sa creeze pusca de asalt AK-47 in 1947, in timp ce se recupera dupa o rana suferita in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Ulterior, arma a fost fabricata in mai multe modele vandute in milioane de exemplare in lumea intreaga.

Celebra arma automata este produsa de fosta fabrica Ijmas, in orasul Ijevsk (Ural, la 1.300 de kilometri est de Moscova). Intreprinderea este unul dintre principalii producatori de arme de foc din Rusia.

Kalasnikov, unul dintre rusii cei mai cunoscuti in lume si care se numara printre persoanele cele mai decorate din tara sa, nu a primit vreodata bani provenind din vanzarea a milioane de pusti cu numele sau, utilizate de armatele a peste 80 de tari.


 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO