Florian Tudor, zis „Rechinul”, românul considerat liderul unei rețele de interlopi cu baza în Cancun, Mexic, care ar fi furat peste un miliard de dolari, cu carduri clonate, a reacționat după acuzațiile aduse.

Într-o scrisoare transmisă autorităților și presei mexicane, el a negat orice implicare în vreo ilegalitate și a respins orice legătură cu politicieni mexicani sau alți mafioți locali.

Mai mult chiar, „Rechinul” face apel la președintele Mexicului să aibă grijă de fiul său, care are nevoie de tratament medical pentru că el se simte amenințat.

Într-o scrisoare deschisă, Florian Tudor, care este acum cetăţean mexican, se apără pe 11 pagini de toate acuzaţiile care i s-au adus în ultimele 2 săptămâni.

Totul de când Unitatea de informaţii Financiare a blocat conturile a 79 de persoane fizice şi juridice bănuite că ar avea legătură cu o aşa-zisă mafie română din Cancun, care se ocupa cu clonarea cardurilor bancare ale turiştilor, reuşind astfel să fure sume impresionante de bani de ordinul sutelor de milioane de dolari anual. Oficialii mexicani au confirmat că pe această listă s-ar afla şi Florian Tudor, presupusul lider al acestei grupări. Doar că acesta a negat că ar avea conturile blocate.

"În posesia mea se află întocmai documentul prin care însăși UIF mă̆ exonerează̆ de utilizarea resurselor de origine ilicită̆ sau spălare de bani", se arată scrisoarea.

În aceeaşi scrisoare, Florian Tudor susţine că nu îi cunoaşte şi nu are nicio legătură cu niciunul dintre politicienii despre care s-a spus că ar fi avut rolul de a proteja reţeaua de romani în schimbul unor sume importante de bani.

Mai mult, cel cunoscut sub denumirea Rechinul spune că este de fapt victima unor jocuri de interese intre foste şi actuale puteri politice locale, dar şi centrale şi cere chiar ajutorul preşedintelui statului. În scrisoarea pe care a transmis-o inclusiv la cel mai înalt nivel, Tudor povesteşte despre percheziţiile autorităţile de acum 2 ani care în opinia lui au fost abuzive şi împotriva cărora a depus mai multe plângeri care sunt acum investigate. Mai mult el spune că aceste aşa-zise abuzuri i-au afectat emoţional familia cu atât mai mult cu cât unul dintre copiii săi are probleme de sănătate.

"În cazul în care mi se întâmplă ceva sau îmi vor cauza dispariția, vă încredințez dumneavoastră̆, Domnule Preş̦edinte, să̆nătatea și viața fiului meu Florian, pentru că̆ nu vor putea să̆-i asigure nevoile, pentru că̆ mi-au luat deja tot ce aveam și mi-au distrus toate firmele", este apelul făcut de Rechin la preşedintele Mexicului.

Andres Manuel Lopez Obrador a cerut chiar el să se facă lumină în acest caz în cadrul unei conferinţe de presă.

Andreas Manuel Lopez Obrador, preşedintele Mexicului: "Dacă sunt funcţionari implicaţi şi dacă aceştia fac parte din puterea executivă atunci trebuie să fie cercetaţi şi dacă sunt responsabili, să fie pedepsiţi oricine ar fi. Dacă aceste persoane incriminate sunt din alte puteri, financiare sau judecătoreşti, trebuie cel puţin să fie denunţate pentru că puteri indepente şi autonome să acţioneze. Facem aşa pentru că nu trebuie să îi acoperim."

Pe de altă parte, autorităţile financiare au formulat denunţul penal către Procuratura generală, ca urmare a operaţiunii Caraibe prin care au fost blocate conturi în care se afla peste 20 de milioane de dolari.

În vreme ce autorităţile nu mai vorbesc despre ancheta, presa mexicană scrie în continuare că printre suspecţii din această investigaţie este şi Florian Tudor. Românul cere însă tuturor să fie lăsat să-şi dovedească nevinovăţia cu probe.