Interdicție pe 15 ani primită de liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido


Ultimul update: Joi 28 Martie 2019 22:53
Data publicarii: Joi 28 Martie 2019 22:40
Categorie: Stiri externe
Juan Guaido

Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, a primit interdicția de a deține o funcție publică timp de 15 ani, pedeapsa maximă permisă de lege, a anunțat, joi, comisarul Elvis Amoroso.

Elvis Amoroso susține că Guaido, preşedintele Adunării Naţionale, prezintă neconcordanţe în ceea ce priveşte situaţia financiară personală şi un raport privind cheltuielile, care nu corespunde nivelului său de venit.

Juan Guaido a respins această sancțiune, afirmând că Elvis Amoroso ocupă în mod nelegitim funcția de comisar, relatează Agerpres.

''Nu este un comisar. Nu este şi nu există nicio sancţiune pentru neeligibilitate (...) Parlamentul legitim este singurul care are puterea de a numi un comisar ", a spus Juan Guaido, reamintind că Elvis Amoroso a fost numit în acest post de către Adunarea Constituantă, care a venit la putere şi care a înlocuit Parlamentul.

Juan Guaido a invocat Constituţia pentru a-şi asuma preşedinţia interimară în ianuarie, afirmând că realegerea preşedintelui Nicolas Maduro nu a fost legitimă. Majoritatea ţărilor occidentale, inclusiv SUA, îl susţin pe Guaido în funcţia de şef al statului.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO