Întâlnire istorică între Kim Jong-un și Vladimir Putin, la Vladivostok. Subiectele abordate

×
Codul embed a fost copiat

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, s-au întâlnit, joi, la Vladivostok. Este prima întâlnire față în față a celor doi lideri mondiali.

Desfăşurarea evenimentelor, LIVE UPDATE 

UPDATE  10:00 Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, speră că dialogul său cu președintele rus Vladimir Putin a fost constructiv și pe viitor va continua în aceeași manieră.

"Tocmai ne-am împărtășit poziția noastră, domnule președinte, într-o conversație față-în-față pe probleme de interes comun asupra tuturor problemelor majore. Vă mulțumesc pentru timpul splendid și sper că negocierile noastre vor continua în același mod, fructuoase și constructive ", a declarat liderul nord-coreean.

UPDATE 9:45 "Am vorbit despre istoria relațiilor noastre interstatale, despre situația actuală și despre perspectivele dezvoltării relațiilor bilaterale", a declarat președintele rus, după întâlnirea cu Kim Jong-un. "Am discutat despre situația din Peninsula Coreeană și ne-am împărtășit poziția cu privire la măsurile care trebuie luate pentru îmbunătățirea sa", a mai subliniat președintele rus.

Citește și
Kim Jong Un
Putin se întâlnește cu Kim Jong Un pe 25 aprilie în Vladivostok
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

UPDATE 9:20 Vladimir Putin a declarat că discuțiile cu Kim Jong-un au fost "profunde".

UPDATE 9:15 Discuțiile dintre Putin și Kim Jong-un au durat aproximativ 2 ore. Întâlnirea s-a desfășurat cu ușile închise. Membrii delegațiilor nu au participat la negocieri, liderii au fost însoțiți doar de traducători.

UPDATE 9:10 Evenimentul neașteptat la care va participa Kim, în Vladivostok, după întâlnirea cu Putin

UPDATE 8:50 Kim Jong-un și-a exprimat speranța că întâlnirea cu Vladimir Putin va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale.

În deschiderea întâlnirii, Kim Jong-un a mulțumit omologului său rus pentru organizarea discuțiilor și pentru disponibilitatea lui Putin de a găsi timp pentru întâlnire în programul său aglomerat. El a mulțumit, de asemenea, lui Putin pentru realegerea sa în 2018 ca președinte rus, continuând astfel "munca pentru a construi o Rusie puternică".

UPDATE 8:30 Putin a declarat că este "foarte mulțumit" de vizita lui Kim Jong-un în Rusia, adăugând că diplomații din cele două națiuni au început negocierile cu mult timp înainte de summitul istoric.

El l-a felicitat pe liderul nord-coreean că a fost reales în calitate de președinte al Comisiei pentru Afaceri de Stat. El a menționat, de asemenea, că anul trecut cele două state au marcat aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

"Îmi amintesc vizita mea în țara dumneavoastră. Tatal dumneavoastră a fost unul dintre autorii Tratatului privind prietenia dintre națiunile noastre", a spus Putin.

"Sunt foarte bucuros de vizita lui Kom Jong-un în Rusia. Colegii noștri s-au pus de acord cu asta cu mult timp în urmă. În primul rând, aș dori să vă felicit pentru că ați fost ales într-un rol important - ca lider al RPDC. V-am trimis o scrisoare, dar sunt fericit să vă urez și personal. Aș dori să spun că anul trecut am sărbătorit 70 de ani de legături diplomatice între țările noastre.

Sunt sigur că vizita dvs. în Rusia va contribui, de asemenea, la dezvoltarea relațiilor noastre bilaterale și ne va ajuta să înțelegem modalitățile prin care putem contribui la soluționarea situației din Peninsula Coreeană, ce se poate face împreună, ce poate face Rusia pentru a sprijini pozitiv acest demers.

Ne salutăm eforturile pentru dezvoltarea dialogului inter-coreean și pentru eforturile dvs. de a normaliza relațiile SUA-Coreea de Nord. Și, desigur, în ceea ce privește agenda bilaterală, trebuie să realizăm multe pentru a dezvolta legăturile comerciale și economice și legăturile umanitare"

UPDATE 8:24 Gestul făcut de Vladimir Putin la întâlnirea istorică cu Kim Jong-un. VIDEO

UPDATE 7:15 Kim Jong-un și-a exprimat speranța că întâlnirea sa cu Putin va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale. Și liderul de la Kremlin a declarat că este încrezător că vizita lui Kim Jong-un va ajuta la rezolvarea situației din Peninsula Coreeană. Moscova felicită eforturile de normalizare a relațiilor cu Coreea de Sud și SUA. 

UPDATE 7:00 Peste 300 de jurnaliști sunt prezenți la summitul de la Vladivostok pentru a urmări întâlnirea istorică. Cei doi lideri au dat mâna în fața clădirii în care va avea loc summitul înainte de discuțiile alături de oficialii care îi însoțesc.

Principalele subiecte de pe agenda summitului sunt rezolvarea pașnică a problemei nucleare din Peninsula Coreeană și asigurarea securității în Asia de Nord-Est.

Liderii vor discuta, de asemenea, relațiile bilaterale, inclusiv legăturile politice, economice, culturale și umanitare. Nu sunt planificate semnături sau declarații comune.

Așteptările după summitul de la Vladivostok

Kim dorește ca prin această vizită să îşi mărească susţinerea străină pentru planurile sale de dezvoltare economică, în urma eşecului celui de-al doilea summit cu preşedintele american Donald Trump din februarie de la Hanoi.

După eşecul summit-ului de la Hanoi, Kim cel mai probabil doreşte să arate că încă este căutat de liderii internaţionali şi că are la dispoziţie mai multe opţiuni, a afirmat Artyom Lukin, profesor la universitatea din Vladivostok.

„Kim nu vrea să pară prea dependent de Washington, Beijing sau Seul. În ceea ce priveşte Rusia, summit-ul Putin-Kim va reafirma statutul Moscovei de actor important în peninsula coreeană. Această întâlnire este importantă pentru prestigiul internaţional al Rusiei”, a precizat el.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Gest bizar al bodyguarzilor lui Kim Jong Un. Ce au făcut la sosirea trenului în Rusia
Gest bizar al bodyguarzilor lui Kim Jong Un. Ce au făcut la sosirea trenului în Rusia

Scene ciudate la sosirea lui Kim Jong Un în Rusia. Gărzile de corp ale dictatorului nord-coreean au fost filmate ștergând trenul care l-a adus în Vladivostok pe liderul de la Phenian. 

Putin se întâlnește cu Kim Jong Un pe 25 aprilie în Vladivostok
Putin se întâlnește cu Kim Jong Un pe 25 aprilie în Vladivostok

Liderul nord-coreean Kim Jong-un va vizita Rusia pentru un summit cu preşedintele rus Vladimir Putin, care are loc pe 25 aprilie în Vladivostok, potrivit presei ruse. 

Kim Jong-un va călători la Moscova, pentru a discuta cu Putin. Anunțul făcut
Kim Jong-un va călători la Moscova, pentru a discuta cu Putin. Anunțul făcut

Liderul nord-coreean Kim Jong-un va merge, la finalul lunii aprilie la Moscova, unde se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin.

Reacția lui Kim Jong Un după ce a vizitat un mall în Coreea de Nord. FOTO
Reacția lui Kim Jong Un după ce a vizitat un mall în Coreea de Nord. FOTO

Dictatorul nord coreean, Kim Jong Un, a vizitat cu un alai impresionant în Phenian un magazin multifuncțional care urmează să fie deschis după ce a fost renovat.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.