India anulează "divorțul instant" de către bărbaţii musulmani


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 19 Septembrie 2018 17:47
Categorie: Stiri externe
Divort India

Guvernul indian a aprobat, miercuri, o ordonanță prin care le este interzis bărbaților musulmani să mai utilizeze practica "divorțului instant", relatează Fox News.

"Divorţul instant" le permitea bărbaţilor musulmani să se separe de soții prin simpla pronunţare a cuvântului "talaq" (adică divorţ) de trei ori. Pronunţarea lui nu trebuia să fie consecutivă şi putea fi făcută oricând și prin orice mijloc: verbal, telefonic, prin SMS sau chiar prin intermediul platformelor sociale.

Potrivit Fox News, ordonanța Guvernului indian a venit la un an de la o decizie a Curții Supreme de Justiție în care se stipula că prin utilizarea "divorţului instant" erau încălcate drepturile constituţionale ale femeilor musulmane.

Anterior ordonanţei, Guvernul nu a obţinut şi aprobarea camerei superioare a Parlamentului, dominată de opoziţie. Astfel că acum are la dispoziţie şase luni pentru a-l obţine şi pentru a transforma ordonanţa în lege. În tot acest timp însă, ordonanţa va funcţiona ca o lege şi va putea fi invocată în instanţele judecătoreşti.

Iniţiativa Guvernului condus de Narendra Modi s-a lovit şi de opoziţia autorităţilor religioase din India. Acestea, deşi au recunoscut că practică este greşită, a precizat că problema ar trebui, totuşi, lăsată în seama comunităţii musulmane.

India are aproximativ 170 de milioane de persoane de religie musulmană, majoritatea suniți.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Fox News

Tags: india,

VIDEO PROTVPLUS.RO