Incendiu la bordul unui submarin rus, nuclear: 14 persoane au murit

Ultima actualizare: 02-07-2019 18:46
rusia submarin
TASS

Un incendiu declanșat la bordul unui submarin al Marinei rusești a ucis 14 membri ai echipajului, relatează BBC, citând presa rusă.

Cei 14 morți au fost intoxicați cu fum după ce un submarin de cercetare, care efectua măsurători la mare adâncime, a luat foc luni. Submersibilul se afla în portul arctic Severomorsk și face parte din Flota Nordică a Rusiei.

Este vorba de un submarin model AS-12/Project 210, poreclit Losharik și propulsat de un reactor nuclear. Autoritățile ruse au confirmat incidentul la o zi după producerea sa. 

Potrivit ministrului rus al Apărării, incendiul a avut loc luni și a fost stins, însă 14 membri ai echipajului au decedat în incident. Acesta a avut loc în apele teritoriale ale Rusiei. Submarinul de cercetare subacvatică avea la bord militari. Nu au fost anunțate cauzele incendiului.

Actualul incident aminteşte de tragedia din 12 august 2000, când submarinul nuclear Kursk s-a scufundat în Marea Barents cu întregul echipaj de 118 de persoane, după două explozii produse la bordul său, la începutul primului mandat al preşedintelui Vladimir Putin.

Douăzeci şi trei de marinari au supravieţuit câteva zile, dar au murit împreună cu restul echipajului, deoarece nu au fost salvaţi la timp. Acest acccident rămâne până în ziua de astăzi drept cea mai gravă catastrofă pe care a cunoscut-o marina rusă şi aruncă o umbră asupra preşedintelui Vladimir Putin, criticat dur pentru modul în care a gestionat acel caz, notează AFP.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO