Incendii uriaşe, în toată Australia. Scene parcă desprinse din "Infernul" lui Dante


Ultimul update: Sambata 09 Noiembrie 2019 20:10
Data publicarii: Sambata 09 Noiembrie 2019 20:07
Categorie: Stiri externe

Australienii se confruntă cu incendii uriaşe de vegetaţie. Cel puţin trei oameni şi-au pierdut viaţa şi există un număr încă neprecizat de dispăruți.

În plus, zeci de oameni au fost răniți, mai ales din rândul pompierilor care încearcă eroic să izoleze şi să lichideze focul. Premierul australian ia în calcul trimiterea armatei în ajutorul pompierilor.

Scene parcă desprinse din infernul lui Dante pun probleme nemaiîntâlnite celor peste 1.300 de pomperi mobilizați pe teren. Păduri întregi continuă să ardă și, în multe cazuri, amploarea focului împiedică echipajele să ajungă la cei care au neapărat nevoie de ajutor.

În estul Australiei au fost numărate cel puțin 100 de focare, care au mistuit până acum 150 de case și școli.

Trupul unui bărbat carbonizat a fost descoperit într-o maşină, un altul printre resturile casei sale, iar o femeie a murit din cauza arsurilor suferite.

Gladys Berejiklian, New South Wales State Premier: „Din nefericire, vineri ne-am confruntat cu incendii de o gravitate fără precedent. Și trebuie să ne pregătim pentru noi încercări, pentru că prognoza meteo ne semnalează că n-am scăpat de ce era mai rău.”

Posturile de radio locale şi-au întrerupt programele pentru a explica locuitorilor cum să supravieţuiască unui incendiu în cazul în care rămân blocaţi în casele ori în mașinile lor.

În zonele de coastă, oamenii s-au refugiat pur și simplu pe țărmul Oceanului, când flăcările s-au apropiat amenințător de locuințele lor.

Australia este din păcate obişnuită cu incendiile, însă în acest an ele au fost extrem de numeroase şi de timpurii.

Schimbările climatice au dus la secetă excepţională, nivel scăzut de umiditate şi vânturi puternice, condiții "ideale" pentru astfel de catastrofe.

Australia, în flăcări. Mai mulți morți și alti zeci de răniți în urma incendiilor
Incendii de vegetație scăpate de sub control în Australia. Ce zone sunt afectate
”Comoara” descoperită de câțiva muncitori în timp ce săpau fundația unei case
VIDEO PROTVPLUS.RO