Incendii de vegetație scăpate de sub control în Australia. Ce zone sunt afectate


Ultimul update: Vineri 08 Noiembrie 2019 21:11
Data publicarii: Vineri 08 Noiembrie 2019 21:03
Categorie: Stiri externe

Un număr „fără precedent” de incendii de vegetaţie scăpate de sub control a distrus zone întinse din statele australiene New South Wales şi Queensland, relatează dpa.

Peste 90 de incendii erau active în New South Wales vineri, multe dintre ele în zonele afectate de secetă, a declarat serviciul de pompieri, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, flăcările sunt înteţite de rafalele de vânt şi de temperaturile de peste 35 de grade Celsius.

„În prezent 370.000 de hectare sunt cuprinse de flăcări în New South Wales, mai mult decât întreaga suprafaţă distrusă anul trecut de incendii”, a declarat, la Sydney, un oficial al serviciului de pompieri.

În unele zone, incendiile de vegetaţie au devenit atât de intense încât au creat un sistem meteorologic propriu, inclusiv o furtună cu fulgere, potrivit pompierilor.

Peste 1.000 de pompieri au fost desfăşuraţi pentru a lupta împotriva incendiilor, 15 dintre acestea fiind considerate la cel mai înalt nivel de urgenţă. De asemenea 250 de maşini de pompieri şi peste 20 de aeronave sunt folosite pentru stingerea flăcărilor.

Autorităţile au declarat că mai multe locuinţe au fost distruse şi este posibil ca unele persoane să fi fost afectate în urma incendiilor, însă pompierii nu pot ajunge la ele din cauza intensităţii flăcărilor. Oficialul a afirmat că există victime, însă nu a oferit detalii.

În statul Queensland, peste 50 de incendii erau active vineri.

Orașul acoperit de un val gros de fum. Oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case
Incendii de vegetație în California. Mii de persoane au fost evacuate. VIDEO
Încă o avertizare pentru români. Risc maxim de incendii de vegetaţie în Portugalia
VIDEO PROTVPLUS.RO