Încă o rețea socială îl cenzurează pe Trump. ”Pur și simplu nu putem”

Ultima actualizare: 03-06-2020 22:11
Încă o rețea socială îl cenzurează pe Trump. ”Pur și simplu nu putem”
Getty

Snap a anunţat miercuri că nu va mai promova postările preşedintelui Donald Trump în cadrul funcţiei Discover a platformei Snapchat. Acţiunile Snap au scăzut cu peste 2% în urma informaţiei.

 

”Nu vom amplifica vocile care incită la violenţa rasială şi la nedreptate, oferindu-le promovare gratuită pe Discover”, a anunţat compania într-un comunicat.

”Violenţa rasială şi nedreptatea nu îşi au locul în societatea noastră şi suntem alături de toţi cei care doresc pace, dragoste, egalitate şi dreptate în America”, potrivit Snap.

Decizia Snap survine la o săptămână după ce Trump a recurs la Twitter şi Facebook pentru a răspunde demonstraţiilor declanşate după moartea lui George Floyd, afirmând că ”atunci când încep jafurile încep şi împuşcăturile”.

”Pur şi simplu nu putem promova conturi în America care aparţin unor oameni care incită la violenţă rasială, indiferent dacă o fac pe sau în afara platformei”, a afirmat directorul general al Snap, Evan Spiegel.

Excluderea lui Trump de pe Discover nu îl exclude complet de pe platforma Snapchat.

 

Twitter îl moderează, Facebook nu intervine

 

Contul preşedintelui rămâne activ şi public, ceea ce înseamnă că cei care doresc să urmărească contul preşedintelui pot să o facă în continuare şi îi vor vedea postările.

Săptămâna trecută, Twitter a început să modereze postările preşedintelui şi a marcat un tweet referitor la jafuri şi împuşcături, afirmând că încalcă politica Twitter referitoare la ”glorificarea violenţei”.

În schimb Facebook nu a făcut nimic pentru a modera postările lui Donald Trump.

Preşedintele a negat că a intenţionat să incite la violenţă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO