"In genunchi!" Guvernatorul unei regiuni din Ucraina a cazut in mainile protestatarilor. Ce i s-a intamplat


Ultimul update: Duminica 23 Februarie 2014 00:27
Data publicarii: Joi 20 Februarie 2014 19:10
Categorie: Stiri externe
proteste ucraina

Guvernatorul unei regiuni ucrainene a cazut in mainile protestatarilor in timp ce incearca sa-i opreasca. Potrivit presei ruse, manifestantii incearca acum sa-l oblige, prin orice mijloace, sa isi dea demisia.

Alexandr Baskalenko, guvernatorul regiunii Volania din vestul Ucrainei, a fost incatusat si agresat de protestatari in timp ce incerca sa-i opreasca sa ia cu asalt sediul politiei din Lutk, capitala regiunii. Potrivit Russia Today, Baskalenko este acum in mainile manifestantilor proeuropeni, care incearca sa il forteze sa isi dea demisia.

Alexandr Baskalenko a incercat sa opreasca un val de protestatari, estimat la 30.000 de oameni, sa ia cu asalt sediul politiei din Lutk. Guvernatorul a fost insa capturat de manifestanti si dus la una dintre tribunele folosite de opozantii lui Ianukovici in cursul mitingurilor din ultimele zile. Protestatarii i-au cerut demisia, insa Baskalenko a refuzat, spunand ca in calitate de guvernator e singurul care poate impedica varsarea de sange.

Revolta din Ucraina, LIVE

Conform presei ruse, Baskalenko ar fi fost batut si stropit cu apa inghetata de protestatari, insa a refuzat sa renunte la functia sa. In cele din urma guvenatorul ar fi fost inchis intr-un subsol de unde va fi eliberat doar in clipa in care va accepta sa isi semneze demisia.

In imaginile puse pe un Youtube de un martor ocular se vede clar ca guvernatorul a fost impins si scuipat de protestatari, care-i striga “in genunchi!”. Alte imagini arata ca guvernatorul a fost stropit cu apa dintr-un bidon, ca replica pentru faptul ca autoritatile au pus furtunele cu apa pe protestatari. 

Opozantii regimului Ianukovici au capturat in ultimele ore primaria si sediul politiei din Lutk si, potrivit Russia Today, ar fi incendiat sediul Partidului Regiunilor si cel al Partidului Comunist, ambele  loiale lui Ianukovici.

Alexandr Baskalenko a fost numit in fruntea regiunii Volania pe 5 februarie, dupa ce predecesorul demisionase in urma protestelor. Baskalenko este liderul organizatiei locale a Partidului Regiunilor si, potrivit presei ucrainene, inainte de caderea comunismului a fost ofiter in armata sovietica.

Sursa: Russia Today

VIDEO PROTVPLUS.RO