Imagini tulburătoare din apartamentul londonez în care 15 români erau ținuți ca sclavi de un conațional

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
David Lupu
news.met.police.uk

Imaginile din apartamentul unde românul condamnat pentru sclavie în Anglia îi cazase pe cei 15 conaționali cărora le promisese locuri de muncă și condiții de viață decente în Londra sunt terifiante.

 

Fără bani și cu documentele de identitate confiscate de David Lupu, muncitorii dormeau pe unde apucau în apartamentul cu o cameră în care erau cazați: în bucătărie, în dormitor, pe hol, ba chiar și într-un dulap. Unii dintre ei dormeau pe saltele aruncate la gunoi, relatează Metro.

Românii au povestit că erau lăsați afară doar de două ori pe zi, fiind în permanență arestați. 

David Lupu a fost condamnat la șapte ani de închisoare de Curtea Coroanei din Londra, după ce a fost găsit vinovat de sclavie.

Românul le promisese concetățenilor săi o viață mai bună, însă i-a ținut înrobiți prin amenințări și violență. El le-a spus oamenilor că le va da cazare gratuită și 50 de lire sterline pe zi pentru a munci la demolarea unor clădiri.

În realitate, le-a dat foarte puțini bani și le-a confiscat actele de identitate ca să nu poată fugi de la el. A înghesuit 15 persoane într-un singur apartament cu un dormitor, iat atunci când oamenii și-au cerut drepturile, Lupu l-a lovit unul dintre ei și i-a amenințat cu moartea.

După luni de coșmar, doi dintre bărbați au mers la poliție și l-au denunțat. Lupu i-a amenințat că le va rupe picioarele și le va ataca familiile din România dacă mai spun ceva, însă a fost arestat și apoi condamnat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO