Coșmar pentru 15 români transformați în sclavi în Anglia de un alt român. Pedeapsa primită de acesta

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
David Lupu
news.met.police.uk

Un român de 29 de ani, care a exploatat prin muncă alți 15 români, a fost condamnat în Marea Britanie la 7 ani de închisoare, potrivit autorităților.

 

David Lupu a fost găsit vinovat pentru șapte capete de acuzare de ”sclavie și servitute” după cinci săptămâni de proces la Curtea Coroanei din Londra, anunță Poliția Metropolitană.

Cecetările în acest caz au fost declanșate la 3 septembrie 2017, după ce doi români care au reușit să fugă din locul în care erau sechestrați de Lupu l-au reclamat pe acesta la poliție. 

Bărbații au declarat că au venit în Londra după ce li s-au promis locuri de muncă în construcții, salarii de 50 de lire pe zi și cazare în condiții bune.

Numai că atunci când au ajuns la Londra, au fost cazați într-o magazie, iar orice mișcare de-a lor era monitorizată și controlată de Lupu.

Cărțile de identitate ale victimelor fuseseră luate tot de către Lupu, care le-a spus că trebuie să plătească sute de lire sterline pentru permise și certificate necesare pentru a lucra în Marea Britanie.

În total, 15 persoane locuiau într-un așa-zis apartament cu o cameră, în condiții improprii. David Lupu le restricționa utilizarea mașinii de spălat și a dușului. De asemenea, erau obligați să muncească o zi întreagă la demolări, în condiții foarte grele, iar în prima lună nu au primit niciun ban, nici măcat de mâncare. 

Atunci când l-au întrebat de bani, Lupu i-a amenințat cu moartea. 

Pe 6 septembrie 2017, poliția a percheziționat locuința în care erau sechestrați românii, iar în aceeași zi David Lupu a fost arestat.

Detectivul Marie Marshall a declarat: „Victimelor din acest caz li s-a promis că vor lucra și vor avea un viitor în Londra. Realitatea a fost foarte diferită și au fost exploatate de către Lupu, care a aranjat să muncească fără intenția de a-i plăti. Victimele au fost nevoite să trăiască în condiții mizere și erau controlate de Lupu. Când au fost intervievați de polițiști, bărbații au spus că erau tratați ca animalele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO