Hugo Chavez face poze cu Fidel Castro, dupa operatia de cancer. "Sunt bine si ma recuperez rapid"

Ultima actualizare: 13-07-2012 19:19
Hugo Chavez si Fidel Castro

Presa din Venezuela a publicat cateva fotografii cu presedintele Hugo Chavez, dupa operatia pe care a facut-o pentru eliminarea unei tumori canceroase.

Astfel, intr-una din aceste fotografii, despre care autoritatile venezuelene sustin ca ar fi fost realizate pe 2 martie, dupa operatie, Hugo Chavez apare impreuna cu liderul Cubei Fidel Castro. Guvernul Venezuelei insista asupra faptului ca Chavez, in varsta de 57 de ani, se recupereaza medical foarte repede si ca va fi gata pentru cursa prezidentiala de pe 7 octombrie.

Mai mult, presedintele Chavez a afirmat joi ca se simte "bine" si se recupereaza "repede", in cadrul unui interviu prin telefon pentru postul de televiziune public venezuelean VTV, dupa operatia sa din Cuba pentru o "leziune" in zona pelviana, la inceputul saptamanii. "Sunt bine si ma recuperez rapid", a asigurat presedintele a carui voce s-a auzit pentru prima data de la operatie. De asemenea, a mai afirmat ca avanseaza in programul sau de recuperare dupa extractia unei "leziuni" dintr-o zona de unde i s-a eliminat in iunie 2011 o tumoare canceroasa.

"Sunt bine (...) va salut pe toti. De alaltaieri (marti) ma plimb pe culoare. Sunt foarte bine hranit. Acum, ma pregatesc pentru plimbarea de dupa-amiaza", a spus acesta adaugand ca s-a trezit devreme joi si a semnat niste documente. Chavez, care a vorbit in timp ce televiziunea difuza o vizita pe teren a ministrului Energiei si al Petrolului, Rafael Ramirez, a postat anterior mesaje pe contul sau de Twitter pentru a saluta avansul programului de constructie a locuintelor sociale.

Marti, vicepresedintele Elias Jaua a declarat ca Hugo Chavez "este in conditie fizica buna" dupa operatia de la inceputul saptamanii. Internat vineri seara, presedintele Venezuelei, in varsta de 57 de ani, mai fusese operat de o tumoare maligna in zona pelviana in iunie 2011 la acelasi spital cubanez. Apoi a fost supus la patru sedinte de chimioterapie. Aflat la putere din 1999, Chavez nu a specificat niciodata unde anume sa afla tumoarea extrasa in 2011 si a asigurat ca nu are metastaze.

El candideaza la un nou mandat prezidential in alegerile de la 7 octombrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO