Hollywoodul a cedat amenintarilor teroriste. Sony a anuntat surprinzator ca NU va mai lansa in SUA filmul "The Interview"

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29

Lovitura de teatru in lumea de la Hollywood. Studiourile Sony Pictures au anuntat ca nu vor mai lansa in Statele Unite filmul "The Interview", despre o tentativa fictiva de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong Un.

Studiourile precizeaza ca au luat aceasta decizie, dupa ce majoritatea lanturilor de cinematografe au precizat ca nu vor difuza filmul. La randul lor, acestea au luat hotararea dupa ce un grup de pirati informatici amenintase cu un nou atac "11 septembrie", daca pelicula ajunge pe ecrane.

Filmul a starnit furia nord-coreenilor, care il considera o declaratie de razboi. Un grup de hackeri - despre care e tot mai clar ca lucreaza pentru Phenian - a executat mai intai un atac informatic asupra Sony Pictures. A furat mai multe filme care urmau sa fie lansate si a dezvaluit informatii stanjenitoare din interior. Gruparea nu s-a oprit aici - a venit si cu amenintari la adresa celor care vor merge sa vada pelicula.

"Acum ameninta o multime de oameni: Daca va duceti sa vedeti filmul, aveti grija!.Ameninta familiile angajatilor Sony. Avem de-a face cu piraterie informatica dusa la un nivel fara precedent", a explicat Craig Newman, analist.

Citeste si: Cazul atacului cibernetic asupra Sony. Hackerii spun ca vor ataca cinematografele care vor proiecta "The Interview

Miercuri, evenimentele s-au precipitat. Mai intai, Sony a anulat avanpremiera ce trebuia sa aiba loc joi la New York. Apoi, rand pe rand, mai multe lanturi de cinematografe au anuntat ca nu vor proiecta filmul. Iar in cele din urma, Sony a decis sa nu-l mai lanseze in Statele Unite. Starurile povestii, actorii SETH ROGEN si JAMES FRANCO, si-au anulat toate aparitiile publice de saptamana aceasta. "Oamenilor nu trebuie sa le fie frica sa mearga la film in Los Angeles. Nu exista amenintari credibile", a sustinut Charlie Beck, seful politiei din Los Angeles.

In ciuda declaratiilor linistitoare ale autoritatilor, amenintarile i-au convins pe multi spectatori sa nu mearga sa vada pelicula. "Categoric nu ma duc. Din moment ce e posibil sa fie periculos, sigur nu ma duc", a declarat un american.

Si in Canada, un mare lant de cinematografe a amanat premiera. Pentru moment nu s-a anuntat nimic in ceea ce priveste lansarea filmului in Europa. In Romania, era programata in aprilie.

Potrivit thewrap.com, Sonny Pictures ar putea inregistra o pierdere de 100 de milioane de dolari de pe urma acestei decizii. Pelicula care a avut un buget de productie de 44 de milioane de dolari nu va fi lansata pentru moment  nici in format DVD sau VOD (video on demand).

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO