HARTA riscului de atacuri teroriste. Care sunt cele mai vulnerabile tari si cat de mare este pericolul pentru Romania

Ultima actualizare: 06-07-2016 08:20
Harta terorism

In urma atentatului terorist care a cutremurat Turcia in aceasta saptamana, Ministerul Afacerilor Externe si Commonwealth-ului din Marea Bitanie a facut publica o harta a riscului de atacuri asupra tarilor europene.

RISC FOARTE RIDICAT DE ATAC TERORIST: Potrivit oficlialilor britanici, tarile care prezinta cel mai mare risc sunt, in primul rand, cele care au fost vizate in ultima perioada de teroristi: Franta, Belgia si Turcia. Pe langa acestea, mai sunt mentionate si alte state mari din Uniunea Europeana si nu numai: Marea Britanie, Spania, Germania si Rusia.

RISC CRESCUT DE ATAC TERORIST: In aceasta categorie sunt incluse tari care au expunere mare in randul imigrantilor din tarile arabe si africane, cum ar fi Grecia si Cipru, dar si state care ar fi fost mentionate, in diverse situatii, in "discursurile" jihadistilor sau altor grupuri teroriste: Olanda, Danemarca, Suedia, Italia, Austria, Bosnia, Muntenegru si Ucraina.

RISC MEDIU DE ATAC TERORIST: In aceasta categorie este inclusa si tara noastra. Pe langa Romania, pe lista mai apar si Irlanda, Norvegia, Finlanda, Portugalia, Croatia, Serbia, Kosovo. Albania, Macedonia, Bulgaria, Slovacia, Belarus, Luxemburg, Georgia si Malta.

RISC SCAZUT DE ATAC TERORIST: Cei mai feriti de un posibil atac terorist, adica zonele care sunt considerate cele mai sigure in acest moment in Europa, sunt: Ungaria, Slovenia, Cehia, Lituania, Letonia, Polonia, Estonia si Elvetia.

Aceasta clasificare a fost facuta publica de catre oficialii britanici, dupa ce, in urma cu cateva zile, ISIS a 'eliberat' o harta prin care anunta care sunt tarile unde jihadistii au cei mai multi luptatori sub acoperire.

Vedeti aici HARTA ISIS

Va reamintim, numai in aceasta spatamana, ISIS a revendicat doua atentate teroriste majore: cel de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, unde 45 de persoane au fost ucise si alte 239 ranite; si cel din Bangladesh, unde 20 de persoane au fost ucise intr-un restaurant din capitala Dhaka.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO