Harta care arată LIVE răspândirea virusului ucigaș. Bilanțul a ajuns la 259 de morți


Ultimul update: Sambata 01 Februarie 2020 19:14
Data publicarii: Joi 30 Ianuarie 2020 00:00
Categorie: Stiri externe
Harta care arată LIVE răspândirea virusului ucigaș

Numărul deceselor înregistrate din cauza infectării cu 2019-nCoV a ajuns, vineri, la 259, China anunțând că, oficial, sunt peste 11.700 de persoane infectate cu 2019-nCoV.

Evoluția epidemiei cu coronavirus poate fi urmărită LIVE cu ajutorul unei hărţi interactive realizate de Centrul pentru Stiință și Ingineria Sistemelor din cadrul Universității John Hopkins.

Harta afișează statistici despre numărul deceselor provocate de coronavirus, precum și cazurile confirmate, din toată lumea.

Vezi harta AICI.

"Am creat acest tablou de bord deoarece credem că este important ca oamenii să înțeleagă care este situația, pe măsură ce se desfășoară, cu ajutorul unor date din surse transparente. Pentru comunicatea de cercetători, aceste date vor deveni mai valoroase pe măsură ce continuăm să le colectăm în timp”, a explicat inginerul Lauren Gardner, cel care a coordonat proiectul.

Datele afișate de harta interactivă sunt preluate de la Organizația Mondială a Sănătății, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, Comisia Națională de Sănătate din Republica Populară Chineză și Dingxiangyuan, o rețea socială pentru profesioniștii din sănătate.

Noi cazuri de infectate în Spania și UK

 

Noi cazuri de infectare au fost confirmate vineri seară în Spania şi Marea Britanie, iar Statele Unite au anunţat că interzic accesul pe teritoriu a străinilor care au călătorit recent în China.

Autorităţile spaniole au anunţat că un prim caz de infecţie a fost confirmat la unul dintre cei cinci germani care se aflau sub observaţie în insula La Gomera după ce au avut contact cu un bolnav din ţara lor, informează El Mundo.

Centrul Naţional de Microbiologie din Spania a precizat că pacientul se află sub observaţie. „Pacientul se află internat şi izolat într-un spital de pe insulă. Face parte dintr-un grup de cinci persoane pe care Direcţia Generală de Sănătate Publică din Canarias le menţine sub observaţie”, a fost anunţat.

În seara zilei de vineri, în Londra şi Madrid a ajuns şi primul avion cu repatriaţi din Wuhan. Toţi se află în carantină pentru 14 zile.

Coronavirusul a fost confirmat şi în Marea Britanie. Două persoane din aceeaşi familie de naţionalitate chineză au fost testate pozitiv. Ele se aflau în vizită în York, unde locuiau într-un hotel, şi au fost internate în Newcastle, informează News.ro.

După ce au fost confirmate cazuri în 22 de ţări, inclusiv Statele Unite, administraţia Trump a declarat urgenţă de sănătate publică şi că interzice temporar intrarea pe teritoriul SUA a străinilor care au călătorit recent în China.

Rusia a raportat, de asemenea, primele două cazuri - cetăţeni chinezi. În Australia sunt deja 10 cazuri, iar prim-ministrul statului Queensland a cerut Guvernului să suspende zborurile din China.

Numeroase companii aeriene și-au anulat cursele spre China

 

Numeroase companii aeriene din lume au anunţat anularea zborurilor către ţara asiatică.

Canada a confirmat al patrulea caz, iar Thailanda a raportat primul caz de transmitere de la om la om.

În Indonezia, 43.000 de muncitori dintr-un complex industrial au fost plasaţi în carantină, a anunţat PT Indonesia Morowali Industrial Park. Motivul - 5.000 dintre ei sunt chinezi, iar dintre aceştia mai mulţi au venit din Wuhan. Niciunul nu a fost depistat pozitiv.

Potrivit unor informaţii apărute în mediul online, China ar ascunde numărul real al deceselor.

William Yang, corespondent în China al Deutsche Welle, a scris pe Twitter că mai mulţi muncitori din crematoriul din Wuhan au confirmat pentru Initium Media, sursă credibilă, după cum a numit-o, că în centrele crematoriului sunt aduse trupuri direct de la spitale. „Există motive să fim sceptici”, a adăugat jurnalistul.

Trupul unui bărbat decedat a stat mai multe ore pe o stradă din Wuhan înainte de a fi luat de serviciile de urgenţă, a constatat un jurnalist de la agenţia AFP. Bărbatul decedat avea 60 de ani şi purta pe faţă o mască medicală.

Wuhan, epicentrul epidemiei, se află în carantină de mai multe zile.

Joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO