Ghaddafi isi negociaza scaparea si intre timp isi impusca conationalii

Ultima actualizare: 30-04-2012 16:21

Un trimis al lui s-a intalnit cu seful Guvernului elen si i-a spus acest lucru. Problema este insa alta - cata incredere se poate avea in Ghaddafi. Colonelul duce negocieri pe plan diplomatic, insa, in acelasi timp continua sa-i atace pe rebeli.

Abdul-Ati al-Obeidi, fostul premier al Libiei, a preluat functia de ministru de externe in urma cu cateva zile. Predecesorul sau a preferat sa abandoneze regimul si sa fuga in Marea Britanie. Despre intalnirea lui cu prim-ministrul Greciei, nu s-au dat prea multe detalii.

In timp ce cauta o solutie diplomatica, Ghaddafi continua sa-i atace pe rebeli. Ieri s-au dus lupte pentru Brega, nod al industriei petroliere aflat la 800 de kilometri de Tripoli.

Sub asediu ramane si Misrata, port aflat la 210 kilometri de capitala. Fortele colonelului au bombardat un spital, unde sunt foarte multi raniti. Medicii abia fac fatza situatiei.

Doctorii spun ca au mare nevoie de medicamente si instrumente medicale. Ajutoarele ajung insa cu greu la ei, din cauza trupelor lui Ghaddafi, care tin orasul sub asediu.

Totusi, din cand in cand, cate o organizatie non guvernamentala reuseste sa razbata pana la Misrata.

Protejat de rebeli, vasul a ajuns cu bine la tarm.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO