Furt de date de amploare la Vodafone Germania. 2 milioane de clienti, afectati


Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2013 14:50
Categorie: Stiri externe
Vodafone

Operatorul de telefonie mobila Vodafone a fost victima unei piraterii informatice, iar datele personale a doua milioane de clienti germani, inclusiv coordonatele bancare ale acestora au fost furate, a anuntat firma joi.

Vodafone a precizat ca a informat clientii vizati prin e-mail si s-a declarat convinsa ca furtul nu vizeazeaza nici numerele carddurilor bancare si nici numerele de telefon mobil ale celor in cauza. In schimb, numele, adresele, datele de nastere si coordonatele bancare au fost furate, a recunoscut Vodafone, filiala grupului britanic cu acelasi nume.

Potrivit filialei, doar "o cuunoastere detaliata (a sistemului) si o doza mare de energie infractionala" au permis piratarea acestor date "ingropate adanc in sistemul informatic".

Un suspect a fost deja identificat, iar autoritatile, care au fost alertate de catre Vodafone, i-au perchezitionat locuinta.

Acest caz are loc in contextul in care germanii sunt profund destabilizati de dezvaluiri care curg, de la Edward Snowden, despre un presupus spionaj practicat in Europa de catre serviciile de informatii americane.
 

Sursa: Mediafax

Tags: vodafone,

VIDEO PROTVPLUS.RO