Fost ministru norvegian condamnat pentru abuzuri sexuale asupra a 3 solicitanţi de azil

Ultima actualizare: 04-07-2019 17:49
Svein Ludvigsen
AFP

Un fost responsabil politic norvegian, Svein Ludvigsen, a fost condamnat la cinci ani de închisoare după ce a abuzat sexual trei solicitanţi de azil timp de mai mulţi ani, a anunţat joi parchetul, relatează AFP.

 

Ludvigsen, în vârstă de 72 de ani, a fost găsit vinovat pentru că a abuzat de poziţia sa de prefect al regiunii şi a exploatat vulnerabilitatea a trei solicitanţi de azil, bărbaţi în vârstă acum între 25 şi 34 de ani, dintre care unul suferă de uşoare deficienţe mentale, pentru a profita de ei sexual.

Faptele s-au produs la domiciliul său, la cabana sa, în hoteluri sau chiar la prefectura din Tromso (nord), între 2011 şi 2017, potrivit verdictului consultat de AFP.

Cele trei victime au explicat în faţa tribunalului că li s-a propus de către Svein Ludvigsen oferte, între altele, de cazare, precum şi de locuri de muncă, în schimbul unor relaţii sexuale.

Doi dintre cei trei bărbaţi au mai spus că se temeau că-şi vor pierde permisul de şedere dacă nu satisfăceau dorinţele fostului responsabil politic.

Svein Ludvigsen a negat mereu aceste acuzaţii. În timpul procesului, el a recunoscut totuşi că a avut relaţii sexuale consimţite cu unul dintre ei în trei rânduri la Oslo, potrivit media norvegiene.

Înainte de a deveni prefect, acest fost responsabil conservator a ocupat funcţii politice naţionale importante, precum cea de ministru al pescuitului între 2001 şi 2005.

Ludvigsen a fost arestat la începutul anului 2018, fiind pus în libertate cinci săptămâni mai târziu. El a fost apoi inculpat în luna noiembrie.

Avocatul său Kai Vaag a anunţat joi media norvegiene că fostul ministru intenţionează să facă apel.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO