Focuri de arma intr-o scoala din Atlanta. Un elev de 14 ani, impuscat in ceafa; Un suspect, retinut

atlanta scoala - 5

Un nou incident violent s-a petrecut joi seara intr-o scoala din Statele Unite ale Americii. Mai multe persoane au fost ranite dupa ce mai multe focuri de arma au fost trase.

O noua tragedie a lovit America in aceasta seara, dupa ce in fata scolii Price din Atlanta mai multe focuri de arma au fost trase, rezultand in ranirea mai multor persoane, dintre care un elev de 14 ani, impuscat in ceafa, conform Huffington Post, si o profesoara, scrie Russia Today.

O trupa SWAT, un elicopter al politiei si serviciul de ambulanta s-au deplasat imediat la locul incidentului, CBS anuntand ca un suspect a fost retinut (foto), iar zona a fost inchisa circulatiei. Conform Huffington Post, barbatul retinut a fost identificat de politie ca fiind un student.

Conform presei din SUA, elevul impuscat in ceafa a supravietuit si a fost dus de urgenta la spitalul Grady Memorial. Profesoara a primit ingrijiri medicale la fata locului, suferind cateva taieturi.

VIOLENTE ARMATE IN LANT, IN ULTIMELE ZILE IN SUA

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

atlanta scoala
Nu este pentru prima data in ultimele zile cand astfel de incidente tragice se petrec in SUA. O persoana a fost ucisa, iar alte patru au fost ranite in Arizona, dupa ce un individ armat a deschis focul intr-o cladire de birouri, pentru ca in Dothan, un orasel din Alabama, un barbat de 60 de ani sa fie arestat dupa ce a impuscat mortal un sofer de autobuz scolar si a rapid un copil de 6 ani. In Chicago, o adolescenta de 15 ani a fost ucisa de un necunoscut in plina strada, dupa ce se adapostea de ploaie alaturi de cativa prieteni.

Toate aceste evenimente nefericite au venit in ziua in care fosta parlamentara de Arizona, Gabrielle Gifords, tinea o pledoarie in fata membrilor Congresului, pentru masuri urgente care sa opreasca violenta asociata cu armele de foc. Aceasta a ramas cu sechele, dupa ce a fost impuscata in cap in 2011, la Tucson, in timpul unui miting politic, violente care s-au incheiat cu 6 oameni decedati, printre care un judecator si o fetita de 6 ani.

ISTORIA CELOR MAI GRAVE ATACURI DIN INSTITUTIILE DE INVATAMANT AMERICANE

- Scoala din Bath, Mchigan, 18 mai 1927. 38 de elevi, 2 profesori si alti 4 adulti au fost ucisi si 58 de persoane ranite dupa ce un functionar al scolii a intrat cu masina in cladire, avand o bomba supra sa.

-Universitatea din Texas, 1 august 1966. 13 morti si 32 de raniti, dupa ce un student si-a impuscat la intamplare colegii, din turnul universitatii.

-Columbine, Colorado, din 20 aprilie 1999. Aici, doi studenti au ucis 12 elevi si un profesor si au ranit alti 21 de elevi, dupa care s-au sinucis.

-Virginia Tech Polytechnic Institute, 16 aprilie 2007. 32 de morti si 17 raniti, in doua atacuri separate comise de acelasi asasin, care ulterior s-a sinucis.

- Sandy Hook School, din Newtown, Connecticut, 14 decembrie 2012. 20 de copii si sase adulti au fost ucisi, dupa ce un tanar a inceput sa impuste la intamplare elevi si profesori. Aflati aici mai tot ce s-a intamplat in "Masacrul din Newtown".

PLANUL DE LUPTA AL LUI OBAMA IMPOTRIVA ARMELOR DE FOC IN SUA

atlanta scoala
In urma cu doua saptamani, Barack Obama a semnat 23 de masuri de reglementare si a propus o serie de procese legislative in cadrul luptei impotriva violentelor cauzate de arme de foc in Statele Unite, relateaza AFP.

Partea legislativa a acestui plan necesita votul Congresului, unde este necesar ca democratii sa coopereze cu republicanii, care detin controlul asupra Camerei Reprezentantilor si dispun de o majoritate de blocaj in Senat.

VERIFICARI DE IDENTITATE: Aproximativ 40% dintre vanzarile de arme de foc se fac fara verificarea cazierului judiciar sau a identitatii cumparatorului. Legea actuala cere efectuarea acestor verificari, intr-o baza de date FBI, doar in cazul unor achizitionari realizate in magazine sau la producatori. Vanzatorii ocazionali, pe Internet si mai ales in foarte numeroasele targuri de arme, vor fi obligati sa consulte fisierul politiei federale. Insa Congresul trebuie sa aprobe aceasta modificare.

Acest fisier este, de altfel, foarte criticat, de mult timp, de catre asociatii, din cauza unor erori si omisiuni. Patru decrete semnate de catre Barack Obama, miercuri, vizeaza o ameliorare a transmiterii de informatii intre politistii locali si FBI, in special cu privire la persoane care sunt afectate de maladii mentale, prin intermediul unor stimulente financiare.

INTERZICEREA ARMELOR DE ASALT sI A ANUMITOR MUNITII:Barack Obama cere Congresului sa prelungeasca interzicerea armelor de asalt, in vigoare in perioada 1994-2004, care nu a fost prelungita din cauza lipsei unui consens politic. Aceasta interdictie comporta numeroase probleme, ca de exemplu faptul ca producatorii au putut sa o ocoleasca modificand anumite aspecte ale modului in care arata armele lor. Interdictia nu se va aplica retroactiv si nu va viza armele deja aflate in circulatie, lucru care, potrivit CBS, este prevazut in proiectul lui Barack Obama.

Aceasta este masura care are cele mai slabe sanse sa fie aprobata in Congres. Presedintele doreste totodata interzicerea incarcatoarelor cu peste zece gloante, ca in perioada 1994-2004. Aceste incarcatoare permit tragerea a 30 de gloante in cateva secunde. Gloantele care penetreaza blindaje, ale caror producere si import sunt deja interzise, ar urma sa fie interzise complet, inclusiv cele deja aflate in circulatie.

TRAFICUL DE ARME:Barack Obama vrea sa pedepseasca persoanele care cumpara arme pentru alte persoane, care nu au dreptul sa detina arme.

BUGET SI CERCETARE: Presedintele SUA cere Congresului sa finanteze 15.000 de posturi de politisti, dar si formarea a 14.000 de politisti si conducatori de scoli pentru situatii de urgenta in caz de atac armat. Congresul urmeaza sa autorizeze totodata cercetarea asupra violentei prin arme de foc, "inclusiv a legaturilor cu jocurile video, imagini media". Barack Obama vrea, de asemenea, sa faciliteze activitatea de trasabilitate a armelor pana la producator.

PROPRIETARI: Incurajarea proprietarilor de arme sa le pastreze sub cheie, separat de munitie.

SCOLI: Crearea a 1.000 de posturi de politisti, psihologi si asistenti sociali in scoli. Ameliorarea planurilor de urgenta ale fiecarei scoli, in caz de atac armat. Ameliorarea "atmosferei" si comunicarii in cadrul scolilor, reducerea hartuirii si altor probleme complementare.

BOLI MENTALE: Administratia vrea sa procedeze astfel incat copiii si adultii care sufera de probleme de natura psihiatrica sa primeasca ajutorul si tratamentul necesare. Presedintele cere Congresului noi bugete pentru formarea unor psihologi, consilieri si altor profesionisti. Asiguratorii vor fi, de asemenea, nevoiti sa precizeze tratamentele psihiatrice pe care sunt obligati sa le acopere, potrivit reformei sanatatii votate in primul mandat al lui Barack Obama.

 

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Atacurile se tin lant in SUA. Cele mai recente violente, intr-o zi importanta pentru Congres
Atacurile se tin lant in SUA. Cele mai recente violente, intr-o zi importanta pentru Congres

Atac dupa atac in Statele Unite. O persoana a murit si alti patru oameni sunt raniti, dupa ce un individ inarmat a deschis focul intr-o cladire de birouri din Arizona. A vrut sa transeze o disputa, afirma politia, care l-a arestat ulterior.

Recomandări
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental
Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental

Rusia bombardează reţeaua feroviară a Ucrainei pentru a "paraliza" aprovizionările militare, inclusiv ajutorul militar occidental, Moscova pregătind o nouă ofensivă, a declarat vineri un responsabil de securitate ucrainean, citat de AFP.