Momentul în care turiștii sunt puși la pământ de taurii furioși, la Festivalul de la Pamplona

08-07-2019 08:53


Festivalul de la Pamplona a făcut deja primele victime. Cinci persoane au fost grav rănite în a doua zi a petrecerii, după ce câțiva tauri au măturat tot ce le-a stat în cale.

Chiar dacă a durat mai puţin de 3 minute, cursă nebună a lăsat urme serioase. Doi americani, un spaniol și alți doi participanți a căror naționalitate nu se cunoaște până în prezent au ajuns la spital cu multiple leziuni după ce au intrat în vizorul animalelor furioase. Prezenţi în orice moment, angajaţii Crucii Roşii i-au tratat pe loc pe alţi 48 de teribilişti, care s-au ales cu câteva zgârieturi uşoare.

Potrivit tradiţiei, în fiecare zi a festivalului San Fermin, 6 tauri sunt siliţi să gonească pe străduţele întortocheate ale Pamplonei pe o distanţă de 850 de metri. Cursă se termină în coridă, unde animalele trebuie să se lupte cu toreadorii profesionişti. În ciuda întâmplărilor dramatice, evenimentul atrage anual mii de spectatori. Printre ei mulţi turişti străini.

Turist: "Noi suntem din Columbia şi din Mexic".
Reporter: "Cum vi se pare festivalul San Fermin?"
Turist: "Este o petrecere nemaipomenită".

Turist: "Eu sunt din Malta şi e prima dată când vin aici. Sunt foarte încântat".

Copil: "Am urmărit cursele la televizor, dar e mult mai bine să fii aici, să le vezi în timp real".

Oricine are peste 18 ani poate participa şi chiar dacă sunt conştienţi de riscurile la care se expun, doritori sunt mulţi. La rândul lor, organizaţiile de protecţie a animalelor militează de ani de zile pentru interzicerea acestor curse şi a corridelor, dar fără succes. Festivalul de la Pamplona se va încheia duminică.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO