Fermierii bulgari au blocat punctul de frontiera Giurgiu-Ruse

Ultima actualizare: 01-05-2012 16:41

Probleme in vamile dintre Romania si Bulgaria. Producatorii de lapte din tara vecina au protestat vehement si au inchis partial frontiera. Practic, si-au lasat in drum autocamioanele de marfa. 


Astfel, bulgarii se alatura agricultorilor greci, care de cateva saptamani, boicoteaza transporturile, pentru a obtine subventii de la stat. 

Luni, o ora s-a trecut, o ora s-a stat in vama de la Ruse. Politistii de frontiera bulgari au convenit cu organizatorii protestelor ca din ora in ora, sa permita TIR-urilor sa treaca, pentru a nu bloca complet circulatia prin punctul de frontiera Giurgiu-Ruse.

Soferii de autocamioane care au fost nevoiti sa treaca prin vama de la Giurgiu nu au fost incantati si nici solidari cu protestul vecinilor bulgari.

Fermierii bulgari vor sa boicoteze importul de lapte si de produse lactate din Romania sau din alte tari europene. Si asta pentru ca nu pot face fata concurentei. Guvernul bulgar nu le acorda subventii, asa ca fermierii ajung sa isi vanda marfa la preturi care nu acopera nici investitia, daramite profitul.

La acest protest al bulgarilor s-au adaugat si cativa romani din bransa.

Fermierii ameninta ca vor bloca definitiv vamile, daca nu sunt ascultati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO