Femeie terorizată de fostul soț: „M-a amenințat că mă bagă în comă, că va folosi acid”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Femeie agresata
Facebook/Julie Horridge

O cosmeticiană din Manchester a fost hărțuită de soțul său timp de patru luni, după ce aceasta i-a spus că vrea să divorțeze. Bărbatul a amenințat-o, chiar, că îi va desfigura chipul cu acid.

 

David Horridge, un bărbat de 58 de ani din Manchester, s-a ales cu un ordin de restricție pentru o perioadă de trei ani, după ce și-a urmărit soția timp de patru luni, atât la muncă, cât și când mergea la sală sau acasă.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul „dorea răspunsuri” privind decizia femeii de a divorța de el după 26 de ani de căsătorie. Mai mult de atât, el a manifestat o „nevoie obsesivă” de a demonstra că ea avea o relație cu un alt bărbat, pe care l-a descris drept „un tip brozat”, informează tabloidul Metro.co.uk.

Astfel, femeia de 40 de ani a decis să meargă la poliție și să depună mărturie împotriva fostului soț.

„Sunt îngrijorată tot timpul, pentru că David mă supraveghează. M-a amenințat că mă va urmări la salon și la sală. Mi-e teamă să nu îmi sperie clienții. E cu moralul la pământ. Când mi-a învinețit un ochi, m-a amenințat că mă va băga în comă, iar că dacă descoperă că am „un prieten”, îl va băga și pe el în comă sau îl va înjunghia în spate”, a mărturisit femeia.

Totodată, ea a mai precizat că nu ar fi prima dată când cineva intră în comă din cauza fostului soț.

„David a băgat pe cineva în comă anterior, așa că îi iau în serior amenințările. Nu îmi place ideea că vrea să folosească acid, că ar putea face rost de acid”, a mai spus Julie Horridge.

Procuroarea Joanne Moore a precizat și că bărbatul i-a lăsat fostei soții un bilețel în mașină, după care a sunat-o să o întrebe de câte ori a dormit cu noul său partener.

„Era un bilețel în mașină pe care scria: „Sună-mă. Trebuie să vorbesc cu tine. Dacă nu mă suni, vin după tine la salon sau la sală. Cu cât trece mai mult timp, cu atât mai nebun devin. Trebuie să las asta în urmă”. În 26 ianuarie, când femeia venea de la sală, el a așteptat-o în mașină, în fața casei ei”, a mai spus anchetatoarea.

În 2016, bărbatul a fost acuzat de agresiune, după ce i-a învinețit fostei soții un ochi. Astfel, judecătorul James Hatton l-a avertizat pe bărbat că dacă va continua să se comporte în acest fel, va ajunge la închisoare.

„Te-ai implicat într-o campanie îndelungată de hărțuire a victimei. Din cauza inabilității tale de a accepta încheierea relației, i-ai invadat spațiul personal și ai afectat calitatea vieții sale. E clar că doamna Horridge are nevoie să fie protejată de tine și îi voi oferi asta. Dacă vei continua cu acest comportament, o să ajungi la închisoare. Ai 58 de ani și ești bunic. Ar trebui să realizeză cât de ridicol te-ai purtat și cum ai făcut-o să se simtă pe bunica acestui copil”, i-a spus judecătorul.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO