Fa cunostinta cu trupa de teatru alcatuita numai din surzi si orbi!

Ultima actualizare: 22-08-2012 07:33

Probabil ca nu mai exista asa ceva in lume. O trupa israeliana de teatru alcatuita numai din actori surzi si orbi da spectacole in toata lumea, cu un succes remarcabil.

Totul a inceput ca un atelier experimental, dar in zece ani actorii cu handicap au ajuns adevarati profesionisti ai scenei. In aceste zile joaca la Londra.

Bat Sheva este actrita profesionista... Fermecatoare si plina de viata, munceste la repetitii si reprezentatii si creste trei copii. N-ar fi nimic deosebit, dar femeia este surda si aproape oarba.

Actrita face parte dintr-o trupa de teatru israeliana, a carei denumire se traduce prin "a atinge". Urca pe scena alaturi de alti zece actori, cu handicapuri similare. Izbutesc, de fiecare data, sa emotioneze publicul si sa smulga ropote de aplauze.

Itzik Hanuna s-a nascut orb, iar la 11 ani si-a pierdut auzul din cauza meningitei, iar vorbirea i-a fost grav afectata. Ca sa se faca inteles, are nevoie de un interpret.

Iar experienta iesita din comun nu se termina odata cu spectacolul de teatru. Dupa ce cade cortina, poti lua masa la un local unde toti ospatarii sunt surzi, sau poti bea ceva la un bar cufundat in bezna totala, unde esti servit de nevazatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO