Elevii unei școli din SUA, învățați să se apere de atacatori cu pietre

Dată publicare: 24-03-2018 14:22
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Pietre

O școală dintr-o zonă rurală a statului american Pennsylvania îi învață pe elevi și profesori să se apere de atacatorii înarmați cu ajutorul pietrelor.

Astfel, în fiecare clasă a școlii din localitatea situată la 145 de kilometri de Philadelphia au fost puse găleți pline cu pietre de râu.

„Ne confruntăm constant cu găsirea de modalități prin care să ne ținem elevii în siguranță”, a spus directorul școlii Blue Mountain, David Helsel, conform The Guardian.

Potrivit acestuia, este mult mai eficient să arunci cu pietre spre un posibil atacator decât să te ascunzi sub bancă și să aștepți. Această strategie le oferă elevilor și profesorilor șansa să se apere singuri, mai consideră directorul.

La școala Blue Mountain învață aproximativ 2.700 de elevi de clase primare, gimnaziale și liceu. Conducerea școlii a mai precizat că aceasta este doar una dintre strategiile prin care elevii sunt învățați să se apere.

Pe de altă parte, Kenneth Trump, președintele Consiliului Național pentru Securitate în Școli, susține că ideea e lipsită de sens și că, din contră, ar putea contribui la pierderea de vieță. În opinia sa, inițiativa este una care asigură securitatea emoțională, dar nu și pe cea fizică a copiilor.

Părinții, însă, sunt de partea conducerii școlii, Astfel, măsura va fi implementată începând din toamnă.

„Am ajuns în punctul în care avem nevoie de creativitate ca să ne protejăm copiii. Să arunce cu pietre spre un posibil atacator este o opțiune”, a spus Dori Bornstein, mama unui copil.

Decizia vine după ce 17 liceeni au fost uciși, în luna februarie, la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Florida, unde un fost elev a deschsi focul.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO