Echipajul unui pescador rusesc, arestat în Coreea de Nord. De ce sunt acuzați

Ultima actualizare: 24-07-2019 10:04
Echipajul unui pescador rusesc, arestat în Coreea de Nord
vaaju.com

Coreea de Nord a arestat echipajul unui pescador rusesc, a informat miercuri ambasada Rusiei la Phenian.

Potrivit Reuters, misiunea diplomatică a precizat că doi sud-coreeni şi 15 ruşi sunt reţinuţi la un hotel din Wonsan, încă din data de 17 iulie, fiind acuzați de încălcarea reglementărilor privind accesul şi şederea pe teritoriul Coreei de Nord.

Motivul arestării a fost explicat, potrivit ambasadei, de ministerul de externe de la Phenian.

Pagina de Facebook a ambasadei adaugă că este vorba de nava Xiangheilin-8 a companiei piscicole Nord-est din portul rusesc Nevelsk. Pescadorul a trecut şi prin Wonsan, informează Agerpres.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe al Coreei de Sud nu a fost în măsură să comenteze imediat situaţia celor doi sud-coreeni din echipaj.

Oficiali consulari ruşi au primit luni permisiunea de a se întâlni cu conaţionalii lor, despre care au afirmat că sunt sănătoşi.

Ambasada Rusiei a declarat că este "în contact permanent" cu guvernul nord-coreean şi ia toate măsurile necesare pentru rezolvarea situaţiei.

Rusia a păstrat legături relativ apropiate, inclusiv comerciale cu Coreea de Nord, menţionează Reuters. Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin în aprilie, la Vladivostok.

Coreea de Sud încearcă să detensioneze relaţiile cu Nordul, însă cetăţenilor sud-coreeni nu li se permite deocamdată să intre pe teritoriul nord-coreean fără aprobarea autorităţilor de la Seul.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO